Hézagos sajtótájékoztató

Trágár Blankát nem kell bemutatni (lassan egy éve szörnyülködünk rajta), a városvezető-aspiráns viszont eddig csak a környékbelieknek tárta fel szellemi magasságát.

2019. 08. 16. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan az várható volt, nagy érdeklődés kísérte az őszi választásokra készülő kiskunfélegyházi ellenzék szerdai sajtótájékoztatóját. Már hogyne, a felvonuló képviselőjelöltek között olyan ismert személyiségekkel találkozhattak az újságírók, mint Nagy Blanka nyelvész vagy a polgármesteri címre spekuláló Kolossai János vállalkozó. Trágár Blankát nem kell bemutatni (lassan egy éve szörnyülködünk rajta), a városvezető-aspiráns viszont eddig csak a környékbelieknek tárta fel szellemi magasságát. (Néhány Facebook-idézet ellenzéki Jánostól: „A jobboldali emberek hülyék, elmeháborodottak”, „Az erdélyi magyarok igazából magyarul beszélő románok”, „Orbán Viktort Isten éltesse, csak ne sokáig!” stb.)

Az egyetlen gyengéje az volt a tájékoztatónak, hogy nem tudtak meg semmit a kollégák. Miután a megszeppent jelöltek egymás után elmondták, illetve papírból felolvasták ígéreteiket (megválasztásuk másnapjától napi huszonnégy órában pátriájukért fognak fáradozni, hogy mielőbb szárba szökkenjék a kiskunfélegyházi emberek élete), jöttek volna az újságírói kérdések. Azok a kérdések, amelyeket – fogóddzunk erősen! – előtte le kellett adni írásban. (Bravúr lett volna az érdemi kérdés, hiszen azt sem tudták, kik lesznek a jelöltek…) Persze így is föltettek volna néhányat, csakhogy azok meg nem hangozhattak el, mert a demokratikus szervezők úgy értékelték: többségük „nem a sajtótájékoztatóval kapcsolatos”.

A csalódott kollégák végül csak annyival lettek gazdagabbak, hogy megtudták: a körmondataiba reménytelenül belegabalyodó Blanka nyelvész a jogi karon kíván majd továbbtanulni. Juj!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.