Imre, a sajtkukac

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke, a szervezet proletár (proli) szárnyának vezéralakja kedveli az épületes ökörségeket.

2020. 09. 07. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alkotmányos jogokat eltipró, diktátorokkal parolázó minisztereket és miniszterelnököt el kell zavarniuk a magyaroknak, össze kell fogni – szavalta minapi sajtótájékoztatóján Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke.

A szervezet proletár (proli) szárnyának vezéralakja kedveli az épületes ökörségeket. Nemrég kijelentette: „Ha valamikor érdemes szocialistának lenni, akkor most.” Mire valaki megkérdezte, ha ilyen jó a hangulat a pártban, miért állnak oly hátul a népszerűségi versenyben? (Imrénket megfogta a kérdés, kissé leizzadt – még az is lehet, hogy gondolkodni kezdett, de ez nem biztos.) Pár éve ugyanő éhségmeneteket szervezett a hiányzó munkahelyekért, később a „vállalhatatlan túlmunka” ellen hívta utcára az embereket. Nehéz követni. Ő alakította azt a bősz tüntetőt is, aki a Parlament előtti placcon vörös zászlóval a kezében körbesüvített: „Nem vehetik el tőlünk a Kossuth teret!” Majd rohamot kísérelt meg az Országház felé, ám nekiszaladt egy ott álló betonoszlopnak. Fellépése nem javított a párt szimpátiagörbéjén. Máskor az esztergomi Suzuki-gyár kerítéséhez láncolva intézett beszédet az emberiséghez Imre sajtkukac. A krisztusosra vett figurát kissé gyengítette, hogy a Megváltót alakító Komjáthi a melegre tekintettel a tér árnyékos oldalára tétette a Golgotát. (Arról nem beszélve, hogy Jézus annak idején nem mondott beszédet a keresztfáról.) Darabig szenvedélyesen sóhajtozott, de mert nem vitte el a rendőr, csalódottan távozott. Mártírrá lenni sem könnyű.

Sokat gondolkodtam, miért épp Komjáthi atlétába helyezi bizalmát a vajúdó szocialista párt. Egyik elnökségi nyilatkozatukból világosodtam meg: „Vissza kell térni a gyökerekhez!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.