Ingerült Lajos

A miniszterelnöki évértékelőt követő nyilatkozatok közül engem legjobban az örökké ingerült, szocialista Korózs Lajosé fogott meg.

2019. 02. 13. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnöki évértékelőt követő nyilatkozatok közül engem legjobban az örökké ingerült, szocialista Korózs Lajosé fogott meg, aki A halál csokja címmel reagált Orbán Viktor hétpontos bejelentésére. Nem árt tudni, hogy a jópofa Lajost nem az eszéért alkalmazza a párt, az ő reszortja a mószerolás. Amióta az uniós képviselővé lett Szanyi Tibor Brüsszelben gyalázza a magyar kormányt, Korózs honatya látja el a párt fenegyerekposztját. (Felelős terület ez a mai világban, minden pillanatban készen kell állni elmebeteg nyilatkozatokra.) Bár Szanyi kapitány magasra tette a mércét (illetve jó mélyre), Lajosunk jól teljesít. Meg kell hagyni, voltak nagy benyögései az évek során. Előfordult – ha nem is direktben –, hogy nagy nyilvánosság előtt kóstolgatta a hazai romákat, mondván, azok alkalmatlanok a normális életvitelre. (Nem lepett volna meg, ha az etnikum egy ingerültebb tagja megkeresi a szocialista néprajzkutatót egy háttérbeszélgetésre…) Ő volt az is, aki annak idején rasszista szándékúnak minősítette a házassági pótlék bevezetését – bár abból nem lett nagy balhé, csak szelíden lehülyézték.

Nos, mószer Lajos ezúttal kijelentette: a kabinet hétpontos családbarát tervezete csupán „a rabszolgatörvény” kudarcát kívánja eltakarni, meg arra jó, hogy a „NER-feleségek” ne fizessenek adót, de a közösből ők vehessék ki a legtöbbet. (Mondja ezt az Lajos, akinek csapata az MSZP-ámokfutás éveiben kizárólag elvett a családoktól.) Bár a mostani Korózs-diagnózis sem vetett jó fényt a zárlatos szocialista felekezetre, én jót nevetgéltem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.