Jó a műsor

Ismét csörgősipkát húzott saját fejére a Momentum-vezérkar. Szó se róla, jól áll neki.

2021. 03. 29. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét csörgősipkát húzott saját fejére a Momentum-vezérkar. Szó se róla, jól áll neki. Pár napja Fekete-Győr András és párttársa, a szintén nagyarcú budavári alpolgármester, Gelencsér Ferenc közösen jelentette be: hatalomra kerülésük után nyolc évre korlátozzák a miniszterelnöki poszt betöltését. Még ki sem nevettük magunkat a hatalomra kerüléses poénon, már jött a következő. A felekezet Brüsszelben kavaró üdvöskéje, Cseh (Mószer) Katalin azon kezdett el örvendezni, hogy Hollandiában megnyerte a választást a már tizenegy éve kormányzó Mark Rutte miniszterelnök, ráadásul jó eséllyel még újabb négy évig marad – ami ugye már tizenöt, másfél évtized… Hurrá!

Gondolom, Mószer Katka azért ujjongott Rutte sikerének, mert a hollandus is régi Orbán-gyűlölő. Több alkalommal pénzbüntetéssel fenyegette meg Magyarországot, egy hazánk nélküli Európai Unió ötletét is fölvetette. (Nyilván mély benyomással volt rá a kiváló honfitársnő, Judith Sargentini emlékezetes jelentése.) Az újraválasztott Rutte egyébként nemrég belebukott egy családtámogatási botrányba. Több száz família került súlyos anyagi helyzetbe, miután Rutte adóhatósága alaptalanul csalóként kezelte őket; megvonta tőlük a gyermekgondozási támogatást, számos családot pedig sok ezer euró visszafizetésére kötelezett.

Arrafelé tehát – Momentumék szerint – teljesen rendben van a sokadik kormányfői ciklus, nálunk viszont nyolc év legyen a maximum.

Szerintem meg az a kínjuk, hogy Orbán Viktor már több mint tizenöt éve miniszterelnök, és alighanem a következő ciklusban is ő lesz. Fegyőrékre rámelegszik a csörgősipka.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.