Kákán a csomót

A parkolóhely-mizéria leghangosabbjai éppen azok a zöld „klímaaktivista” ellenzékiek, akik „civilben” éjjel-nappal az autómentes nagyvárosért háborognak.

2019. 11. 14. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még meg sem nyitották a Puskás Ferenc Arénát, már megszólalt a kákán is csomót kereső ellenzék. A 24.hu hírportál például azzal az öles címmel tálalt leleplezéssel állt elő, hogy „A Puskás Aréna menedzsmentje elfelejtett szólni 68 ezer nézőnek: nincs parkolóhely.” Zugló új, szocialista polgármestere, Horváth Csaba sem felejtett el aggodalmaskodni a stadionavató kapcsán tartott sajtótájékoztatóján, hogy mekkora parkolási gondokkal kell számolniuk a látogatóknak. Ők már a kivitelezés során jelezték a beruházónak: az új létesítmény méretéhez és várható látogatottságához képest nagyon kevés a parkolóhely, mindössze ötszáz kocsi fér el.

Szegény szurkolók nem tudnak majd autóval elmenni a stadion kapujáig. Szűzanyám!

Nyilván maguk a huhogók is pontosan tudják (már hogyne tudnák), hogy a nagy európai futballarénák közelében sincsenek autóparkoló-monstrumok, mindenütt a tömegközlekedésre alapozzák a pályák megközelítését. Több ezer, tízezer autónak kijutni egy parkolóból elképesztő közlekedési káoszt és hosszú órákat jelentene, már csak azért is, mert a boldogtalan gyalogosokat is kerülgetni kell. Egész Budapest bedugulna, ha pénteken 68 ezer szurkoló autóval indulna a Puskás-stadionhoz. De miért is menne kocsival a drukker, amikor ott az M2-es metró (amit nyilván sűríteni fognak) meg az 1-es villamos, kisebb sétával elérhető a M4-es metró, és a Thököly úti buszok sincsenek túl messze.

Megjegyzem, a parkolóhely-mizéria leghangosabbjai éppen azok a zöld „klímaaktivista” ellenzékiek, akik „civilben” éjjel-nappal az autómentes nagyvárosért háborognak. Akkor most mi van?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.