Kampányshow

Baloldali entellektüelek vitájából kapott ízelítőt, aki a szerencsi kampányparádéra látogatott a minap.

2020. 10. 05. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baloldali entellektüelek vitájából kapott ízelítőt, aki a szerencsi kampányparádéra látogatott a minap. Az ellenzéki Bíró László felmagasztalására érkező Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és az egykori MSZP-pohárnok, Szanyi Tibor spontán szópárbaja kivételes csemegét ígért a proletár vitakultúra kedvelőinek. Nem is csalódtak. (Alább a míves beszélgetés szerkesztett változatából idézek.)

– Nem szégyelled magad, hogy azt nyilatkozod rólam mindenütt, hogy áruló, Fidesz-bérenc vagyok!? – tette föl a népes közönség (és a judapestező, tetűcsúszdás Bíró László) előtt Szanyi.

– Te vagy Fidesz-bérenc! Fidesz-szavazó voltál, most meg a mi oldalunkat bomlasztod. Görénynek tartalak.

– Te vagy Fidesz-bérenc – pontosított a görénnyé előléptetett Márki-Zay. – Olyan embernek kampányoltál Vásárhelyen, aki ellenem indult a választáson. Én ellenben szívatom és szívattam a Fideszt! Miről beszélsz?

És így tovább.

Nem ma kezdte az évődést a két szellemóriás. Vásárhely frontembere már a tavalyi EP-választás után kijelentette, a szocialisták rossz eredményét nem kis részben az okozta, hogy a pozícióra nem méltó Szanyit jelölte a párt. Ezt egészítette ki most azzal, hogy Szanyi a Fidesz embere. El lehet képzelni a kapitány vörös (még vörösebb) színre váltó ábrázatát, aki közölte, Márki-Zay még javában különféle Fidesz-nagygyűléseken csápolt, mikor ő már antifasiszta tüntetést szervezett az Orbán-diktatúra ellen. (Mondott egyebet is, de abból még szerkesztett formában sem idéznék.)

Nem panaszkodhatunk, jó a műsor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.