Kanadából osztja az észt

Kertész Ákos mindjárt elemezte is az itthoni diktatúrában élő magyar ember személyiségét.

2020. 05. 25. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kertész Ákos írót faggatta hogylétéről minap a Hírklikk. Kertészről tudni kell, hogy 2012 óta Kanadában él, miután szegényt a „genetikusan alattvaló” magyarok – ahogyan ő nevezett bennünket – kiszekálták Magyarországról. (Hősünk egyik zsengéjében azt fejtegette, hogy idehaza mindenki „boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot” – írása kedvezőtlen visszhangot kapott a hazai olvasótábortól, többen a szüleit is szóba hozták.)

Azt hittem, most majd valamiféle bocsánatkéréssel áll elő az „alattvalózó” ember. Mondjuk, hogy nem egészen úgy gondolta, szerencsétlenül fogalmazott stb. – de nem mondott semmi ilyet. Ellenkezőleg. A riporteri kérdésre – Helyesen döntött-e, amikor elhagyta Magyarországot? – azt felelte, de még mennyire! „Ez társadalom, itt, Kanadában” – közölte Kertész migráns, és hozzátette, nekünk halvány fogalmunk nincs arról, mi a demokrácia. Mindjárt elemezte is az itthoni diktatúrában élő magyar ember személyiségét, aki a népről hét bőrt lenyúzó, a demokráciát eltaposó Orbán Viktort is rajongva tudja szeretni. „Engedelmességre való hajlamunk a retardált feudalizmusra, a polgári demokratikus hagyományok és a szabadságjogok krónikus hiányára, vagyis a történelemre vezethető vissza” – összegzett a Kanadába szakadt bölcs, aki szerint éppen ettől vált alattvalóvá, szolgalelkűvé a magyar.

Szerintem viszont legföljebb a Hírklikk szerzője lett szolgalelkű, aki még azt is „elfelejtette” közbevetni, azért ez az „engedelmességre hajlamos, genetikusan alattvaló” nép Dobó Istvánokkal, Rákóczi Ferencekkel, Kossuth Lajosokkal, Pongrátz Gergelyekkel is rendelkezik. Nem mindenki áskálódó Kertész.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.