Karigeri a parkolóban

Az ellenzék csapásként élte meg az ingyenességet, mondván, kevesebb jut majd a járványügyi feladatokra.

2020. 04. 07. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap óta ingyenes a parkolás az egész országban, így döntött a kormány. Orbán Viktor szerint a járvány elleni védekezés egyik leglényegesebb eleme, hogy az emberek kellő távolságban legyenek egymástól utazás közben, így célszerű, hogy aki tudja, használhassa az autóját. Tiszta sor. Ez akár még Karácsony Gergely fejében is megfordulhatott volna, és akkor a fővárosban már hetekkel korábban megvalósul az ingyenesség, ám a főpolgármester csökönyösen nemet mondott. Különös érvelése valahogy így hangzott: „Hiába kevesebb az autó az utakon, a parkolókban ugyanannyi vagy még több jármű áll. Az ingyenes parkolás káoszt okozna.” Most ne menjünk bele abba, hogy ez mekkora szamárság, hiszen ha valamikor, hát épp ilyenkor nem várható közlekedési kalamajka. Vajon más országok nagyvárosai és az épeszű hazai önkormányzatok miért döntöttek másképp?

Azt mondani sem kell, hogy az ellenzék (Szeged és Hódmezővásárhely elöljáróival az élen) szörnyű csapásként élte meg az ingyenesség hírét, mondván, az így elveszített százmilliók miatt „kevesebb jut majd a járványügyi feladatokra”. Ha kinevetgéltük magunkat, olvassunk el néhány kommentet, amelyek szerzőiben az a közös, hogy nem most másztak le a falvédőről: „És mit mond ilyenkor az a rengeteg tanácsadó meg szakértő, Geri?”, „Talán el kellene zavarni néhány főpolgármester-helyettest abból a rakásnyiból”, „Már Demszkynél is kifizetőhelyként ment ez a parkolásos lenyúlás”, „Karácsony a kerékbilincset is vissza akarta hozni. Ezek nem unják.” (Még idéznék, de kifogytam a penzumból.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.