Káslert kóstolgatják

Még hivatalosan még föl sem állt az új Orbán-kormány, a túloldal már fanyalogni kezdett.

2020. 05. 09. 6:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész Európai Unióban a magyarok bíznak a legkevésbé az egészségügyi rendszerükben, írja az Eurofound felmérésére hivatkozva tegnapi közleményében a Magyar Szocialista Párt, és mindjárt hozzáteszi saját lábjegyzetét is: „Ezen meg sem lepődhetünk, hiszen Kásler Miklós felel a területért, akinek személyes felelőssége van a rendszer hibáiért, az alulfinanszírozottságért, az alacsony fizetésekért, az alapellátás ideiglenes leállításáért, az elhalasztott orvosi beavatkozásokért, és mindezek következményeiért.” Nem Bangóné fogalmazhatta a közleményt, mert van benne kellő ékezet, alany, állítmány – mindössze tartalmát illetőleg őrzi a mozgalom hagyományait: „Az egészségügyi rendszerbe vetett bizalmat helyre kell állítani, ehhez pedig Káslernek mennie kell!” – követeli a kismaccs környékén gubbasztó párt. Meg persze azt is, hogy az egészségügyi dolgozók kapjanak azonnal béremelést. (Mikor vegyék elő a béralkut, ha nem a tomboló járvány kellős közepén? Ez Gréczy Zsolt pár héttel ezelőtti kijelentésére emlékeztet, a Gyurcsány-párt inszeminátora úgy nyilatkozott: most van lehetőség a kormány megbuktatására, most kell nyomást gyakorolni a Fideszre. Nemes ötlet.)

Kásler Miklóssal valamiért nincs kibékülve az ellenzék. Még nem volt járvány, hivatalosan még föl sem állt az új Orbán-kormány, a túloldal máris kóstolgatni kezdte az Emberi Erőforrások Minisztériumának leendő frontemberét. A Népszava például ekképp fanyalgott: „Az eddigiekhez képest csak annyi változik, hogy a tárca élén nem egy jámbor akadémikus vagy egy túlmozgásos pap fog állni, hanem egy gyakorló orvos.”

Ne keressünk magyarázatot. Ők ilyenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.