Keresztfóbia

Az ellenzéki oldal néhány szellemi sérültje hálás témának érzi Müller Cecília kigúnyolását.

2020. 05. 20. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ideje Müller Cecílián viccelődik az ellenzéki oldal néhány szellemi sérültje. Beteg emberek lévén hálás témának érzik az országos tiszti főorvos asszony kigúnyolását. Azét a szakemberét, aki a vírus hazai megjelenése óta minden nap részletes, közérthető tájékoztatót tart a köztelevízióban. Először arra gondoltam, hogy ezeket az ápolásra szorulókat csak az zavarja, hogy a főorvos asszonyt már az első napok után megkedvelték a nézők (ez nagyon bosszantó tud lenni) – de nem. Más, több van mögötte.

Müller Cecília nyakláncán kereszt van. Ez az!

Nem véletlen, hogy a Népszava karikaturista „művésze”, Pápai Gábor két hete a keresztre feszített Jézus mellé rajzolta a kigúnyolt Cecília asszonyt. Ahogyan az sem, hogy egy másik, nagyobb formátumú terhelt, Kuncze Gábor egykori SZDSZ-es belügyminiszter a minap egyenesen Jézus Krisztusként ábrázolta, „bibliai” idézetekkel – „Cilimami aranyköpései (válogatás)” – stilizálva. Ő egyébként nevezetes Révész Mártíriusz-„poénja” óta áll humoros ember hírében. A Klubrádió műsorvezetőjeként így poénkodott jobboldali kritikusaival: „Az ember ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon.” „Vicces” volt az is, amikor Wass Albert élete alkonyán hazatéréséhez magyar állampolgársági bizonyítványt kért, de Kuncze csak egy ideiglenes fecnit ajánlott fel neki, bruhaha... Bár olyan is volt, amikor ő nevezett viccnek egy neki föltett kérdést: mikor fizeti vissza az SZDSZ a több száz milliós székháztartozását?

Ha lecseng a járvány, ezek a keresztfóbiások is befeküdhetnének pár nap felülvizsgálatra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.