Két találat

Korózs Lajos már régóta ápolásra szorul. Németh Athinát javasolnám mellé.

2020. 06. 12. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régi olvasóm, B. Mátyás küldött rövid üzenetet: „Kedves Szerkesztő Úr, üsse be számítógépébe a Bécs, Birodalmi híd, illetve a Korózs, Horváth László szavakat. (A kettőnek nincs köze egymáshoz, hacsak az nem, hogy mindkettő elgondolkodtató. Üdvözli: B. M.”)

Beütöttem.

A bécsi Birodalmi hídról, Európa harmadik legnagyobb lánchídjáról azt találtam, hogy 1976. augusztus elsején, hajnali 4 óra 30 perckor kártyavárként leszakadt és a Dunába omlott. Vasárnap volt, a tragédia pillanatában csupán egy utasok nélküli csuklós busz poroszkált a hídon, továbbá egy lerobbant furgon vesztegelt a közepén. Utóbbi tulajdonosa, egy 22 éves fiatalember a hullámokba veszett, a busz sofőrje életben maradt. A korabeli beszámolók szerint hétköznapokon átlagosan óránként 18 ezer ember közlekedett a hídon. Most csak ők ketten.

A kommentet kihagyom. Az ilyesmi inkább Karigeri műfaja…

A másik találat is elgondolkodtató. Itt meg azt találtam, hogy a szocialista Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke egy Gyöngyöspatáról szóló februári sajtótájékoztatón kijelentette, szégyelljék magukat a kormánypárti politikusok és szégyellje magát a kormány. Innen szó szerint idézem a feldúlt Korózst: „Nem ég le a képükről a bőr? Odaküldik ezt a nyomorult Horváth Lászlót (a térség kormánypárti képviselője, miniszterelnöki megbízott – a szerk.) bohócnak? Ez az ember embernek is hitvány, nem parlamenti képviselőnek, embernek is! Odamegy uszítani! Undorodom tőle, amit csinál! Gyűlölöm őket ezért a mentalitásért!”

Ide beszúrok egy kommentet: Korózs (aki hidat nem tud építeni, csak árkot ásni) már régóta ápolásra szorul. Németh Athinát javasolnám mellé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.