Kicsit hazudós

Márki-Zay Péteren nem könnyű kiigazodni. Ki „összetett, érző léleknek” tartja, ki simán hazudósnak. Vagy mindkettőnek.

2021. 03. 26. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péteren nem könnyű kiigazodni. Ki „összetett, érző léleknek” tartja, ki simán hazudósnak. Vagy mindkettőnek. Eredetileg polgármesternek szegődött Hódmezővásárhelyre, ám hamar kiderült, sajtkukac lakik benne, arról nem beszélve, hogy a sűrűn hangoztatott függetlenség elég távol áll tőle. Alig foglalta el hivatalát 2018 tavaszán, máris szervezőkörútra indult. (Olyan patinás politikusokkal lépett mozgalmi frigyre, mint Jeszenszky Géza kiérdemesült külügyminiszter, Róna Péter ellenzéki sajtkészítő és közgazdász vagy a lószerszámos Hadházy Ákos, aki akkortájt még az LMP színeiben jelentgette fel politikustársait.) Bár szervezői buzgalma az őszi kétharmados ülőfürdő nyomán rövid időre lekonyult, hamarosan folytatta. Ars poeticája valahogy így hangzik: Magyarország ma nagyon gáz, Brüsszel a mennyország.

Hogy meg ne feledkezzünk róla a mai mozgalmas világban, időnként szükségét érzi, hogy tenyérbemászó kijelentéseket tegyen közzé. Ezt tette minap is közösségi oldalán: „Az egyébként a Fidesz leépülésének egy nagyon komoly szindrómája, hogy milyen szellemi és erkölcsi színvonalú embereket tudott az elmúlt években bevonzani. […] Ha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.” (Egy korábbi nyilatkozata szerint Orbán Viktornak a legtanulatlanabbakra van szüksége, mert tehetős, képzett ember nem szavazna rá.) Az egésznek az adja meg a stichjét, hogy Márki-Zay nemrég határozottan cáfolta, hogy valaha is fideszes szavazókat minősített volna.

Vagyis az „összetett, érző lélek” hazudós is. Természetesen ő is miniszterelnök-jelölt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.