Kinőtték Blankát

Pedig milyen ígéretesen indult a kiskunfélegyházi Nagy Blanka politikusi karrierje…!

2021. 02. 08. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pedig milyen ígéretesen indult a kiskunfélegyházi Nagy Blanka politikusi karrierje…! Két esztendeje, amikor Kecskeméten elmondta emlékezetes beszédét, pillanatok alatt az ellenzék kedvencévé lett. („Szűzbeszédnek” csak a tartalma miatt nem nevezném a 18 éves leányzó szózatát, ugyanis épületes trágárságokkal illette az államfőt és a kormánypártokat.) Szereplése felkeltette a haladó demokraták figyelmét, maga őszödi Gyurcsány Ferenc is elismerőn szólt a káromkodásözönről. Blanka gyorsan a belpolitika rivaldafényébe került, valósággal körbeudvarolta a hatalomra spekuláló baloldal. Az EP-választásra készülő szocialisták még a Budapestre látogató, uniós babérokra pályázó Frans Timmermanst is összehozták az obszcén menyecskével. (Gondolom, ez is hozzájárult, hogy mind a párt, mind a piros fejű hollandus padlót fogott.)

A 2019-es önkormányzati választáson már az ellenzék közös jelöltjeként indul a trágárságban szocializálódott kiskun leány. (Igaz, csak 47 voksot kap, de ez nem szegi kedvét.) Hamarosan már a Momentumnál bukkan fel – „Bennük láttam egy olyan lehetőséget, amely a változás irányába tudja terelni a jelenlegi helyzetet” –, de aztán innen is távozik, miután kiderül, Fekete-Győrék nem jelölik a 2022-es választásra. Na, nehogy már!

Minap viszont – ez a napihír – a Momentum ifjúsági szervezete dönt úgy, megválik az ékesszóló leánytól. Kinőtték. Nem kell.

Szegény Nagy Blanka persze nem érti: – „Nem követtem el semmiféle szabálysértést. Ez egy kicsinyes játszma” – mondja, és annyira kesereg, hogy még cifrát káromkodni is elfelejt. Pedig most még oka is lenne rá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.