Kíváncsi DK

Lehet, hogy Gyurcsányékhoz még most sem jutott el a Deutsche Bank 150 milliárd dolláros pénzmosásos botrányának híre?

2020. 10. 10. 6:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eget rengető hazugságnak nevezi a Demokratikus Koalíció Orbán Viktornak azt a Kossuth rádióban elhangzott minapi kijelentését, miszerint a németeknél nagyobb a korrupció, mint idehaza. Láriferi szóvivője „bizonyítékokat szeretne látni” arról, hogy Angela Merkel kertjének végében közpénzből épült stadion, emellett olyan fotókra is kíváncsi, amelyen a német kormány tagjai helikoptereznek vagy luxusjachtoznak. Szellemes. Sokat levesz a frappánsnak szánt szövegből, hogy ihletője – a szóvivő gazdája – nincs igazán abban a helyzetben, hogy bármiféle dokumentumot kérjen a magyar miniszterelnöktől. Lehet mondani, nem párbajképes.

És akkor a korrupcióról. Lehet, hogy Gyurcsányékhoz még most, két évvel a történtek után sem jutott el a Deutsche Bank 150 milliárd dolláros pénzmosásos botrányának híre? Pedig az tényleg eget rengető balhé volt, nemcsak a német, de még az egyetemes pénzvilág is belerengett. Utólag is érdemes lenne áttanulmányozni. (Még a Gyurcsány-éra patinás kormányzatinegyed-svindlijénél is szaftosabb botrány, pedig az sem volt piskóta.) Ha tényleg ennyire alultájékozott a Demokratikus Koalíció vezérkara, akkor talán még az is lehet, hogy a frankfurti tőzsdén jegyzett Wirecard cég tavalyi ügyeskedéseiről is lemaradt… Igaz, ott csak potom kétmilliárd dollárnyi hiányt tártak fel (a cégvezető lemondott, a vezérigazgatót letartóztatták stb.).

Erre most előáll Láriferi, hogy ő bizony „bizonyítékokat szeretne látni”? Előbb talán a saját szemlőhegyi lakcímkártyáját kellene bemutatnia az eredeti villatulajdonos befogadó aláírásával…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.