Klíma helyett hűtővíz

A Karácsony által beígért klímaberendezéseket a 3-as metró állomásain felállított 8 ivókút fogja helyettesíteni.

2020. 07. 03. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy esztendeje ilyentájt, hasonló kánikulában az akkor még csak főpolgármester-aspiráns Karácsony Gergely, hőmérővel a kezében a hármas metró egyik kocsijában vigyorgott a tévékamerákba, hívei pedig szaunához öltözve, különféle táblákkal – például „Tarlós-szauna” – követelték a metróvonal haladéktalan klimatizálását. A parádét követően Karigeri kijelentette: városvezetőként véget vet ennek az áldatlan állapotnak.

A minapi, Lehel téri jelenetben csupán a helyszín és a hőmérséklet egyezett (3-as metró, 35 fok), vigyorgást és tiltakozó táblát ezúttal nem láttunk. Sőt az időközben főpolgármesterré lett Karácsony Gergelyt sem, utóbbi helyett egyik alvezére a sok közül, Dorosz Dávid „klímavédelmi” helyettes celebrálta a metróállomás ivókútátadó ünnepségét. Tőle tudhattuk meg, hogy a kampányban beígért klímaberendezéseket nyolc darab, a 3-as vonal állomásain felállított ivókút fogja helyettesíteni. Ez tudniillik olcsóbb és zöldebb. Szó se róla, főpolgármester úr már korábban célzott a változásra, ilyeneket írt közösségi oldalán: „A kormányzati álhírgyárban nincs szünnap, a pofátlanság pedig – úgy tűnik – határtalan arrafelé. […] Az új városvezetésen kérik számon a klímaberendezések hiányát. Legyen világos: miattuk, kizárólag miattuk van döglesztő meleg nyáron a 3-as metrón. Ez az ő szégyenük.” Hogy mit írt a kormánysajtó? Például azt, hogy a fejlesztésekhez szükséges pénz (kormányzati támogatás plusz Tarlós-örökség) a városháza kasszájában van, csupán azt főpolgármester úr másra kívánja használni. Népes a csapat, rengeteg a „szakértő”…

Melege lehet Karigerinek is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.