Kórisme

Képviselő asszonynak nem erőssége az igazmondás. Bocsánatkérés? Szabó Tímea olyat nem szokott.

2020. 10. 22. 5:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs különösebb hírértéke, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a minap hazudott a parlamentben. Szabó Tímea máskor is szokott hazudni. Most azt hazudta, hogy Magyarország a harmadik a járvány halálozási rangsorában. Ehhez képest a magyar halálozás harmadannyi, mint az európai átlag. (Az éllovas Belgiumban például a miénkhez képest kilencszeres a szorzó.) Képviselő asszony tavasszal is „füllentett” a témában. „Magyarországon a legmagasabb a halálozási ráta a világon! Nem Európában – a világon!” – ordította kidagadt erekkel az áprilisi plenáris ülésen. Persze hamar kiderült, egy szó sem igaz ebből, már akkor is jóval az uniós átlag alatt voltunk, megelőzve szinte valamennyi nyugati mintaállamot.

Képviselő asszonynak nem erőssége az igazmondás. Nála ez kórisme. Egy ízben azzal fenyegetett: minden újságírót és médiumot be fog perelni, aki/amely azt állítja, hogy ő a határon túli magyarok ellen szólt a parlamentben. (Végül is igaza volt: nem szólt, hanem ordított, ahogy tőle már megszokhattuk, sőt más szólamban jószerivel nem is hallottuk eleddig – illetve egyszer igen, amikor pár éve az államfő beiktatási beszéde alatt, az ülésterem egyik székére fölállva széles vigyorral egy Áder-marionettbábuval idétlenkedett.) De még mennyire, hogy a határon túli magyarok ellen szólt. Azt vetette a kormányzat szemére, hogy képes volt orvosi védőfelszerelésekkel segíteni honfitársainkat.

Bocsánatkérés? Mea culpa? Szabó Tímea olyat nem szokott. Nem az a típus. Hősnőnk – kilépve térből, időből, jó modorból – csak vádol, ordít és, mint a minap is, hazudik. Utána viszont szemlátomást boldog. Szegény.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.