Leereszkedett hozzánk

Újabb adalék Donáth Anna hatalmas munkabírásához: brüsszeli munkája mellett immár budapesti fellépést is vállal.

2020. 07. 16. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb adalék Donáth Anna hatalmas munkabírásához: brüsszeli munkája mellett immár budapesti fellépést is vállal. (Nem lehet könnyű a bölcsek kövét cipelve ingázni.) A Momentum uniós képviselője kedden a magyar Országgyűlésben próbálta meg helyes útra téríteni a kormánypártok küldötteit; a művelt Nyugat üzenetét hozta a törzsfejlődésben megrekedt Fidesz–KDNP-politikusok számára. Hősnőnk közösségi oldalán így örökítette meg leereszkedő látogatását: „Elmondtam nekik, azért veszek részt a vitán, hogy a magyar állampolgárok nevében megüzenjem: meg fogjuk védeni a magyaroknak járó EU-s pénzeket és a magyar demokráciát Orbán Viktortól. (…) Mert a képlet egyszerű: a kevesebb demokrácia azt jelenti, hogy kevesebb pénzt kapunk az EU-tól.”

Hogy ki kérte fel „demokráciavédelemre” a tűzről pattant asszonykát, nem egészen világos. Igaz, brüsszeli munkakezdésekor harcostársával, Cseh Katalinnal erősen fogadkozott, hogy odakint „Magyarország hangja” lesznek. (Mintha az Eurovíziós Dalfesztiválra mennének. Azóta egyébként kiderült: nem a „magyar dalt”, csupán saját szerzeményeiket adják elő.)

„Egy egyszerű kérdésre kellett választ adniuk a kormánypárti képviselőknek – folytatódik a bejegyzés –: Orbán Viktor vagy Magyarország fontosabb számukra?” A leegyszerűsített „vagy-vagy” képletet természetesen a kontinensanya állította fel, aki a megszületett határozattól – nem kérünk Brüsszel „jogállamisági” feltételeiből – alighanem kiesett a ritmusból.

Az hogyan van, kedves Anna, hogy uniós képviselő felszólalhat a magyar diktatúra parlamentjében, de magyar miniszter magyar ügyben nem kaphat szót a demokratikus Brüsszelben?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.