Még egy látnok

Hogy képben legyünk Orbán Viktor és Matteo Salvini csütörtöki találkozójáról, maga Fekete-Győr András siet a segítségünkre.

2019. 05. 04. 6:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy képben legyünk Orbán Viktor és Matteo Salvini csütörtöki találkozójáról, maga Fekete-Győr András siet a segítségünkre. Szélhámos fogadott szélhámost Budapesten című blogbejegyzésében a naprakész Momentum-elnök elmagyarázza, hogy két szélsőjobboldali politikus fenyegeti ma az európai álmot. „Kéz a kézben vinné egész Európát Putyin karjaiba az oroszbarát Salvini és az oroszbarát Orbán. Május 26-án őket kell megállítanunk, nem Brüsszelt.” Részletekbe nem merül el a távolba látó ember, legyen elég: két szélhámos szélsőjobboldali keveri a kártyákat. Napnál világosabb. Mostantól, hogy ő kimondta, ez már axióma. Alaptétel.

Nagy szerencséje viszont az országnak, hogy ő, a Momentum frontembere ezt felismerte, átlátta és közkinccsé tette. Vagyis le van leplezve a két lator, ezentúl a nyomukban lesznek, minden lépésüket követik. Egyébként is – mint elnök úrtól tudjuk – egyre inkább az ő pártja tematizálja a hazai közéletet, a Fidesznek annyi, lejárt a jegye, megy a lecsóba… Kiderült az is, hogy a Momentum fogja átvezetni a XXI. századba Magyarországot (forrás: Momentum). Giccses, izzadságszagú nemzeti büszkeség helyett egy felszabadult, pozitív, valódi nemzeti büszkeséget fognak meghonosítani idehaza, Orbánék felköthetik a szuszpenzort. „Rengetegen mondják nekünk – nyilatkozta nemrég a borostás atléta –: ti vagytok az utolsó reményünk!” (Én kicsit másképpen hallottam: „Ti egy utolsók vagytok!”) Tervek szerint rengeteg követeléssel és politikai akcióval fognak nekimenni az elaggott rendszernek.

Elnök úr például ilyen veretes ökörségeket fog írni, mint fentebb.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.