Megbeszélték

Majtényi László, „a magyar közélet formálására” alapított Soros-intézmény, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke volt a vendége minap Bolgár György műsorának a Klubrádióban.

2019. 08. 10. 6:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Majtényi László, „a magyar közélet formálására” alapított Soros-intézmény, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke volt a vendége minap Bolgár György Megbeszéljük című műsorának a Klubrádióban. Legütősebb mondatát idemásolom: „Körülbelül annyi a különbség az egykori magyar jogállam és az Orbán-rendszer között, mint Lúdas Matyi és Döbrögi, vagy Toldi Miklós és a rókalelkű bátyja között.” Megtudtuk azt is, hogy a kormány felszámolja a jogállamiságot. Hogy ezt megteheti, annak oka a sajtószabadság hiánya, mondta Majtényi – a „felszámolt” rádióban…

Majtényi megszólalásaiból sosem hiányzik a nemzetfroclizó elem. Tavaly télen például ezt írta Facebook-oldalán: „Két migráns olimpiai aranyat nyert Magyarországnak.” Pár órával azután tette ezt, hogy férfi-gyorskorcsolyaváltónk megszerezte Magyarország első téli olimpiai győzelmét. Majtényi lemigránsozta Liu Shaolin Sándort és Liu Shaoangot. Azt a magyar anyától és kínai apától született testvérpárt, amelynek idősebbik tagja korábban így nyilatkozott Magyarországról: „Nekünk itt van a hazánk, itt születtünk, ide jártunk iskolába, itt él a családunk, itt élnek a barátaink.” Mit tehetünk? Majtényi már csak ilyen. Ifjúként például tagja volt annak a Demszkyék vezette maoista körnek, amely 1972. március 21-én, a tanácskommün évfordulóján vörös kokárdás tüntetést szervezett, válaszképp arra a március 15-i nemzeti megmozdulásra, amely után közel száz embert zárt börtönbe a kádári hatalom.

Az örökifjú Majtényi most a sajtószabadságért visít – a sajtóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.