Megint matiné

Jakab Péter ismét magára öltötte a Hír TV-ben egyszer már használt „Ez a tévé hazudik” feliratú pólóját, s abban próbált meg bejutni a TV2-be. Tisztán láthatjuk: a Jobbik is kifogyott az ötletekből.

2019. 05. 23. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most, hogy Jakab Péter kíntornász ismét magára öltötte a Hír TV-ben egyszer már használt „Ez a tévé hazudik” feliratú pólóját, s abban próbált meg bejutni a TV2 székházába, tisztán láthatjuk: a Jobbik is kifogyott az ötletekből. Mint utóbb kiderült, hősünknek az volt a baja, hogy a Tények című műsor nem szokott beszámolni az ő sajtótájékoztatóikról. (Talán mert nincs hírértékük.) Erről még a stúdió bejáratánál beszélt a kevély ápolt, akinek a beengedőkapun még sikerült átsiklania, ám tovább már nem jutott.

Megjegyzem, időről időre komoly vita kerekedik: helyesen teszik-e a médiumok, hogy ismert elmebetegek akcióiról tudósítanak. Sokan azt javasolják, ne foglalkozzunk ezekkel az űzött ábrázatú figurákkal, míg mások kifejezetten kérik, mindennap velük kezdjük a híradást. Én kifejezetten jónak tartom azt a preventív szerkesztői megközelítést, hogy a Jakab-féle túlmozgásos aktivisták (Tordai Bence, Hadházy Ákos, Szél Detti, patkányos Bangóné stb.) rendszeres szerepeltetése a maga elrettentő hatásával épp a közjót szolgálja. Példa erre Láriferi rendszeres mutogatása, aki fellépéseivel már a harmadik kétharmadot hozta a nemzeti oldalnak. Ebből kiindulva pedig egyet kell értenünk: Jakab kaszkadőr voltaképpen a Fidesz–KDNP embere. Ahogyan abban sincs vita az épeszű oldalon, hogy a gátlástalanság és a kőkorszaki tempó ebben a ránk szabadított jobbikos emberben egyesül. Egy kommentelő úgy véli: „Jakab ápoltat fogjuk még látni pávatollal a fenekében táncolni a prájdon.” Egy másik meg azt írja: „Jakab beszalad ide, beszalad oda – egyszer egy méretes pofonba fog beleszaladni.” Jó a műsor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.