Mentőkérdés

Gondolom, még beszélni fogunk az alkotásról. Kis film, nagy balhé? Hamarosan kiderül.

2020. 06. 09. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal riporterként hívta fel magára a figyelmet Korózs Lajos szocialista honatya. Az MSZP közösségi oldalára feltöltött videón Lajos egy mentőtisztként bemutatott asszonnyal, bizonyos N. Athinával beszélget, aki elképesztő dolgokba avatja be a nézőt. Elmeséli, hogy a kórházkiürítés bejelentésekor a közösségi oldalán jelezte: tíz hazaküldött beteg ellátásában szívesen segít. Így is tett, ám a tíz kiadott betegből tíz nap alatt kilencen meghaltak… Nem mennék itt bele az elhangzott szörnyű történetekbe, legyen annyi elég, hogy az Ember volt című kisfilm (háttérben egy vissza-visszatérő fájdalmas zongorafutammal) nem hagyja indulatok nélkül a nézőt. Különösen akkor, amikor arról értesül a bemutató nyomán kiadott OMSZ-közleményből, hogy a főszereplőt alakító N. Athinának semmi köze nincs az Országos Mentőszolgálathoz. A „43 éve mentősként dolgozó” hölgyet egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri, neve sem a szolgálat, sem az egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában nem szerepel. Mindössze Lajos stáblistáján…

Gondolom, még beszélni fogunk az alkotásról. Kis film, nagy balhé? Hamarosan kiderül.

Engem ez az egész valamiért a 2013-ban megjelent legendás bajai videóra emlékeztet (egy kommentelőt meg a „Teller-levélre”), annak is szocialista volt a producere. Nagyot bukott az alkotás. („Rendezőjét”, a sokoldalú ex-DK-s Kőrös Gusztávot épp az elmúlt hetekben ítélték nyolc évre egy másik „rendezéséért”, ahol pénzbehajtó kommandóst alakított. Most meg fegyencet, igazit.)

A mentős téma kapcsán keressük Korózs „rendezőt” és párttársait. (Csak el ne szaladjanak riporterünk elől, mint Gurmai Zita.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.