Micsoda buli!

Üres óráimban néha elmerengek: mi lesz, ha egyszer a Föld minden országában elfogadják a melegházasságot? Mi lesz a sok jogvédővel, LMBTQ-élharcossal, gondterhelt liberális párttal?

2019. 07. 02. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miről szól a Pride felvonulás? – teszi fel a kérdést a Momentum Blogon a párt üdvöskéje, a szombati attrakcióra készülő Király Anna. Írását csak kivonatosan – egy mondatban – ismertetem: a Pride egy megemlékezés, tüntetés, közösségi élmény, buli, ünnep, ahol ott kell lennünk. A legütősebb kommentből is csak röviden idézek (az erősebb szavakat töröltem): „Hogy miről szól? Rólatok szól. A magamutogatásról, képmutatásról, a többség érzelmi zsarolásáról. Arról, hogy anarchista hülyegyerekek feltűnési viszketegségben szenvedő szerencsétlenek háta mögé bújva provokálják a többségi társadalmat.”

Király Anna írása afféle kedvcsináló beharangozó. Meg persze hitvallás: hogyan is áll a Momentum a Pride-hoz. Riszálva. Fekete-Győr András pártelnök-szexológus múltkoriban ki is jelentette: pártja közösségként mindenkor visszatérő résztvevője lesz a szivárványos üleprázásoknak. Már csak azért is, hogy felhívja a begyepesedett kormány figyelmét, családpolitikájuk mennyire idejétmúlt, múlt századi és kirekesztő. „Ez nem kérdés, nem vita – nyilatkozta a vezér –, ez arról szól, értjük-e a XXI. századot.” (Nyilatkozata valószínűleg az ősvonulókat is örömmel töltötte el. Végre valaki mögéjük áll…)

Üres óráimban néha elmerengek: mi lesz, ha egyszer a Föld minden országában elfogadják a melegházasságot? Mi lesz a sok jogvédővel, LMBTQ-élharcossal, gondterhelt liberális párttal – köztük Fegyőr csapatával –, ha a másképpen szexelők gyámolításával már nem lehet több szavazatot szerezni? Amikor ez a fajta hülyítés már nem lesz többé az ellenállás szimbóluma? Nagy vakarózás lesz a romkocsmákban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.