Momentum-szirének

„Magyarország hangja leszünk Európában” – írja közösségi oldalán Donáth Anna, mint aki, teszem azt, az Eurovíziós dalfesztiválra készülne.

2019. 06. 21. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarország hangja leszünk Európában” – írja közösségi oldalán Donáth Anna, mint aki, teszem azt, az Eurovíziós dalfesztiválra készülne kántortársával, Cseh Katalinnal Momentum-szirének néven. Ehhez képest csak Brüsszelbe indulnak, és ott sem a „magyar dalt” adják elő, hanem a saját szerzeményeiket. Minap ezekből rakott fel részleteket Facebook-kottájára a lelkes szopránnövendék. (Fülbemászónak nem mondanám a szerzeményeket, inkább tenyérbemászónak.) „Minden létező eszközzel élni fogunk, hogy megmutassuk, Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral és a Fidesszel!” – jódlizza Anna, majd a végén a visszatérő harsány refrén (fortissimo!): „Minden elérhető eszközzel küzdeni fogunk a magyar jogállamiság és a demokrácia helyreállításáért és a korrupció megállításáért!”

Bár az énekverseny igazából még el sem kezdődött, többen a partitúra ismeretében már most aggodalmuknak adtak hangot: „Már hogy lennétek ti Magyarország hangja, ha abból éppen a fő szólamot zárnátok ki?”. Más karcosabban fogalmaz: „Figyu, Ancsa! Az én hangom te ne legyél, lécci! A te kárálásod nem Magyarország hangja.” Stb.

A disszonáns szövegkönyvek sosem álltak távol az anarcho stílust képviselő Momentum-énekkartól. Fekete-Győr András szövegíró-koncertmester darabjai nemcsak rímet, de értelmet se nagyon tartalmaznak. Harmónia és összhang helyett csupa macskazene és vonyítás. Ma ez a menő. Ennek jegyében állt össze az uniós turnéra kiutazó duett is – állítólag ők fogják majd átvezetni Magyarországot a XXI. századba.

Ha rajtuk múlna, Momentum-szirének trilláznának mindenfelé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.