Most számlaszámot mutogat

A volt LMP-s honatya munkásságában sok a karizmatikus elem. (A karizmatikusság nem föltétlenül azonos a nemes jellemmel – a csökönyös ökör is karizmatikus.)

2020. 02. 20. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már meg is kapta a számlát a parlament táblamutogatós atlétája. Hadházy Ákosnak közel kétmillió forintjába került, hogy a tavaszi ülésszak első ülésén egy Stop propaganda! feliratú táblát lógatott be Kövér László házelnök háta mögé. Ismerve eddigi munkásságát, hősünk valószínűleg jópofának szánta a kunsztot. (Akárcsak a legutóbbit – akkor a lónak a vesszejét ajánlotta a T. Ház figyelmébe.) A mutogatós képviselő saját Facebook-oldalán értékelte a történteket. Azt írta, ezek után nincs értelme az ellenzéknek a parlamentben maradnia, majd – saját bankszámlaszámát mellékelve – a magyar adófizetőkhöz fordult, fizetnék ki a rá kiszabott bírságot. A megszólítottak egyike egy Hadházy-idézettel – az ominózus lovas beírással – válaszolt. (Rengeteg lájkot kapott.)

A volt LMP-s honatya munkásságában sok a karizmatikus elem. (A karizmatikusság nem föltétlenül azonos a nemes jellemmel – a csökönyös ökör is karizmatikus.) Ha éppen nem provokációkkal múlatja az idejét, akkor többnyire feljelentéseket gyárt; büszke arra, hogy eddigi 45 beadványából húsz alkalommal nyomozás is indult. Gyönyörű pályaív. Ha kell, majmot is alakít, lépcsőházi korlátokon csüng… Az nem lepett meg senkit, amikor egy alkalommal saját párttársától akkora bruszt­flekket kapott, hogy a széket is vitte magával.

Hadházy engem leginkább Pjotr Pavlenszkij orosz botrányhősre emlékeztet – bár a moszkvai atléta jóval előrébb jár, egy ízben hirtelen felindulásból bevarrta önnön száját, máskor meg a Vörös tér macskakövéhez szögezte saját vesszejét. A mi lódoktorunknak van még pótolnivalója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.