No pasarán!

Rövid mozgósító üzenetet intézett híveihez minap Gyurcsány Ferenc DK-vezér.

2020. 06. 25. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövid mozgósító üzenetet intézett híveihez minap Gyurcsány Ferenc DK-vezér. Régi mániája az ilyesmi. A Facebook-szózat éberségre, harcra és kitartásra szólította fel a „köztársaság- és szabadságpárti, európai ellenzéket”. „Ha Budapest bukik, akkor bukik az ellenzék – figyelmeztetett Dobrev Klára férje. – Ma Budapest a szabad Magyarország reménye, szimbóluma, legfontosabb cselekvési terepe. Budapest vagy harcol, vagy bukik vele együtt az ország is.”

Hogy konkrétan miért rendelt el mozgósítást a túlbérmálkozott ember, nem derült ki a puskaporos proklamációból. A stratégiai elemekkel fölhabosított bevezetőből csak annyit értünk, hogy a piszok kormányzat be akarja bizonyítani, ha az ellenzék még a fővárost sem tudja vezetni, hogyan tudná az országot. (Tényleg, hogyan? – a szerk.) Gyurcsány szerint mindebből látható, hogy Orbán Viktor harcol… „Ha pedig harc, akkor legyen harc” – vette fel a kesztyűt Láriferi, méghozzá, mint írta, „a demokraták erejével és méltóságával.” No pasarán!

Az üldözési mánia tüneteit olvashattuk ki egy másik ellenálló, Szabó Tímea üzenetéből is. A párbeszédes asszonyka közösségi oldalán osztotta meg ATV-s szereplését. „A rémhírterjesztés Btk.-szigorításával Orbán Viktor azt üzente az ellenzéknek és a kormánnyal kritikus választóknak: ne nagyon ugrálj, mert téged is elvihet hajnalban a rendőr.” Beszédének további részét akár egy hordó tetejéről is visíthatta volna: „Mi nem kérünk a fekete autókból, nem kérünk a megfélemlítésből! Harcolunk egy szabad országért! Lesz még Magyarország demokratikus jogállam!” Ennyi.

És még csak most jön a kánikula…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.