Önök kérték

Nem hiszem, hogy lovas szobrot kap Erzsébetvárosban Niedermüller Péter polgármester.

2020. 08. 11. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hiszem, hogy lovas szobrot kap Erzsébetvárosban Niedermüller Péter polgármester. A Demokratikus Koalíció politikusa, aki néhány hónapja az emlékezetes „fehér, keresztény, heteroszexuális” eszmefuttatásával borzolta fel ország-világ idegrendszerét, minap a koronavírus második hulláma előtt álló helyi lakosság tűrőképességét kezdte el tesztelni.

Az október végéig tartó emberkísérlet arról szól, lehet-e a korábbiaknál is nagyobb dugókat kialakítani a városrészben. Erre jó esélye van a zavaros ötletgazdának, akit egyébként főnöke, Gyurcsány Ferenc nemrég a figyelmünkbe ajánlott, mondván: kitűnő demokrata, a Jóisten is polgármesternek teremtette. Ezt nem mindenki látja így. Épeszű ember már a Niedermüller-terv hírére is a fejéhez kap. Pillantsunk bele a „forgalomcsillapító” célzattal megálmodott változtatásokba! Polgármester úr számos utca forgalmi rendjét egyszerűen megfordította, illetve egyirányúvá tette, zsákutcát alakított ki, parkolóhelyek tucat­jait szüntette meg. (Azt már korábban kiszivárogtatta: a hosszú távú cél, hogy Erzsébetvárosban egyáltalán ne lehessen parkolni.) A kerékpárosok viszont szinte bárhol tekerhetnek, már csak azért is, mert hozzájuk szabtak mindent… A változásokról 250 új KRESZ-tábla tájékoztatja a kétségbeesett lakosságot. Hogy szegény mozgáskorlátozottaknak ezentúl mindössze nyolc parkolóhelyük maradt a kerületben, árut rakodni pedig csupán hat helyen lehet, kit érdekel.

Hősünket alighanem a másik szellemóriás, Karácsony Gergely főpolgármester biciklisávfestő/-mázoló nagykörúti munkássága inspirálhatta. Övék a pálya.

Önök kérték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.