Partra vetett Berki

Újabb kihívója akadt Tarlós Istvánnak az őszi főpolgármester-választásra. Az exfutballista-celeb Berki Krisztián állt elő azzal, hogy ő is nekifohászkodna a megméretésnek, miért ne.

2019. 07. 23. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb kihívója akadt Tarlós Istvánnak az őszi főpolgármester-választásra. Az exfutballista-celeb állt elő azzal, hogy ő is nekifohászkodna a megméretésnek, miért ne. (Valamiért sietős lehetett neki, merthogy egyenesen a kerti úszómedencéből jövet, ingben, pantallóban cuppogva, napszemüveggel a kezében közölte elhatározását…) A riválisok egyike, Puzsér Róbert ekképp kommentálta a habokból előbukkanó Aphrodité ambícióit: „Remélem, a hír igaz, és a vasalt heréjű protein­sámán valóban elindul a főpolgármesteri címért. […] Ő nemcsak egy gengszterek markában vergődő alattomos ügyeskedő, hanem hatmil­liárdos áfacsalási ügy résztvevőjeként egy év felfüggesztett börtönre ítélt, fekete öves gazdasági bűnöző.” (Utóbbi titulus annyiban érdekes, mert a vízből érkező atléta imigyen buzdította nézőit: „Tartsatok velem!” Hova? A tömlöcbe?) Az újdonsült aspiráns egyébként majd csak augusztus elején áll elő városvezetői programjával. Most csupán annyit árult el, hogy soha nem akart politikus lenni, most sem ilyen ambíció vezérli, mindössze felbosszantotta az ellenzéki oldal testnevelésből felmentettjeinek kapálózása. Egyébként ő nem előválasztást akar nyerni – egyből főpolgármester lesz, oszt jó napot.

Emlékezetes: olyan veretes személyiségek bukkantak fel a posztra spekulálók között, mint Kálmán Olga kihallgató riporter, Sermer Ádám füvész, Schmuck Andor korengedményes nyugdíjas, no és persze Karácsony Gergely zuglói parkolóőr. (Falus-Vödrös Ferenc ezúttal nem nevezett.) Hozzájuk érkezett most a habokból Berki Krisztián. Parádés szereposztás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.