Percemberek

Orbán Viktor miatt kesereg közösségi oldalán Fekete-Győr András Momentum-vezér.

2021. 01. 06. 5:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miatt kesereg közösségi oldalán Fekete-Győr András Momentum-vezér. Persze szatíra akar lenni a kesergés, talán kuncog is a szerző, miközben fogalmaz.

„Mélységesen szomorú, hogy egy miniszterelnök, aki szeret arra hivatkozni, hogy az emberek többsége mögötte áll, úgy emlékszik vissza egy népszavazási kezdeményezésre, mint »belpolitikai merényletre«. […] Orbán Viktor megfutamodott a nép megkérdezésének lehetősége elől. Gyávák voltak, most pedig megpróbálják átírni a múltat.”

Arról a „népszavazási kezdeményezésről” – a budapesti olimpia 2017-es megtorpedózásáról – ír a tápos emberke, amely azóta ugyanúgy a magyar történelem sötét eseményévé lett, ahogyan a kettős állampolgárságról szóló emlékezetes népszavazás. Utóbbin nemzettestvéreit tagadta meg a lelketlen szavazó, előbbin azokat, akik mertek – ha hagyták volna – nagyok lenni, olimpiát rendezni. Ezek ilyenek. „A fáradtság ködén át is éreztük, hogy valami nagy dolog, nagy siker részesei vagyunk” – emlékezett vissza nemrég Donáth Anna, Fegyőr párttársa a „csodálatos” napra, amikor Párizs kezére játszották a nyári játékokat. Merthogy ez történt. A Momentum-akció a rendezésre szintén pályázó franciák érdekeit szolgálta. (Népszavazásra már nem volt szükség, hiszen ahol voksolni kell róla, oda biztosan nem ítél játékokat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.)

Néha elmerengek, micsoda elferdült lelke lehet annak az embernek, aki magyarként abban leli örömét, ha fájdalmat okozhat honfitársainak, ha mások bánatától dagadhat a keble. Azt hiszem, ilyen lelkük csak percembereknek (Momentum-embereknek) lehet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.