Piknik

Kerékgyártó István a menekülteket piknikezőknek nézte, még fotót is készített róluk, amelyen szerinte látszik, hogy tényleg piknikezők. Akkor meg mi a baj, ember?

2019. 03. 02. 6:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sietek kijelenteni, nem azért írok már megint Kerékgyártó Istvánról – legutóbb csütörtökön írtam –, mert annyira levett a lábamról a vele készített, illetve általa írt két szenvedélyes cikk (a „Már nem a medencében üldögélve vizelnek bele a vízbe, hanem a trambulinról, mindenki szeme láttára” és a „Hamburg tele migránssal. És ez jót tesz neki…” című dolgozatok). Egész jól elvoltam Kerékgyártó nélkül is. Csak értelmezni próbálom nekem írt levelét. Kerékgyártó úr, aki foglalkozását tekintve író, arról tájékoztat: ne hazudjak, és ne állítsam be őt hülyének.

Levélíróm egy hamburgi kirándulása kapcsán elragadtatva szólt az ott látottakról. „Az egykori dicsőséges Hanza-város korábban hideg, olykor gőgös kalmárjai valahogy meglágyultak. Barátságosabbak lettek. Színesebbek, befogadóbbak. Ezt a távolból érkezett idegeneknek köszönhetik, azok hatottak rájuk.” Amerre megfordult, mindenhol kedvesen szolgálták ki az afrikaiak, arabok, ázsiaiak. „De a legfontosabb, hogy voltak” – írja. – Nem úgy, mint a Balaton mellett, ahol éttermek, boltok nem tudtak kinyitni munkaerő hiányában, ahol nincs, aki leszedje a dinnyét stb. (A következtetés: „Amikor azt mondja a kormány, hogy a magyar jövő érdekében hirdeti meg migrációellenes politikáját, akkor hazudik. Éppen az ellenkezőjéről van szó, éppen az a nemzetvesztés, amit Orbánék csinálnak.”)

Kerékgyártó nekem írt levelének legérdekesebb része így szól: „Ön azt állítja, hogy a parkban lakó menekülteket én piknikezőknek néztem. Szerencsére még fotót is készítettem róluk. (…) A képen is látszik, hogy ezek tényleg piknikezők.”

Akkor meg mi a baj, ember?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.