Reménytelen ügyek

A minap egy újabb nyugdíjas asszony keresett meg, aki egy hagyatéki ügyben fordult Vidák humanistáékhoz. Ő is ugyanúgy járt, ő is fut a pénze után, csak tőle már 210 ezer forint „adományt” kasszíroztak.

2020. 03. 07. 6:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy tavalyi történet. Kisnyugdíjas hölgyolvasóm szomszédjával vívott hosszú kálváriáját megelégelve úgy döntött, a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesülethez fordul. Ki más is segíthetne rajta, mint egy magát ekképp kínáló csapat: „Azért dolgozunk, hogy Magyarországon bárki megismerhesse alapvető emberi jogait és érvényesíthesse azokat […]” Házhoz jöttek a humanisták, élükön bizonyos Vidák Aladár elnök úrral – igaz, előtte odaszóltak, megvan-e a kikötött hatvanezres „önkéntes” adomány. (Eddig úgy tudtam, egy adomány attól adomány, hogy az ember maga dönti el, mennyit ad.) Fölmarkolták a pénzt, és elmentek. (Pecsét épp nem volt elnök úrnál, egy fecnire írta: adomány átvéve.) Aztán nagy csönd. Pár hét múlva az adományozó, rosszat sejtve, visszakérte a pénzt, ám azt a választ kapta, hogy „felhívását nem áll módunkban teljesíteni”. Mikor a kétségbeesett asszony a történetet kirakta a Facebookra, én pedig cikket kanyarítottam az esetből, Vidák elnök úr fölmondta a „megállapodást”, s közölte: mindkettőnket, sőt az újságot is bepereli. Lábjegyzetet is biggyesztett leveléhez: „Javaslom, hogy fogadjanak jó büntető és polgári ügyvédet.” Per persze nem lett, ellenben minap egy újabb nyugdíjas asszonyka keresett meg, aki egy hagyatéki ügyben fordult Vidák humanistáékhoz. Ő is ugyanúgy járt, ő is fut a pénze után, csak tőle már 210 ezer forint „adományt” kasszíroztak. Pecsét most sem volt elnök úrnál, igaz, az ákombákomokkal írt „elismervény” sem ment volna át egy magára valamit adó kisegítő iskola felvételijén.

Ha a rászedett kisnyugdíjasok nem is, a törvény talán utoléri reménytelen Vidákékat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.