Segítség, nyertem!

Nem tudom, megfigyelték-e, mennyire elszaporodtak újabban az „ingyenes szűrővizsgálatok”. (Persze vannak igazi szűrések is, de nem azokra gondolok.)

2019. 03. 07. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudom, megfigyelték-e, mennyire elszaporodtak újabban az „ingyenes szűrővizsgálatok”. (Persze vannak igazi szűrések is, de nem azokra gondolok.) Ezeken a humanista eseményeken a megvizsgált páciensről azt szokták kideríteni, hogy állapota kétségbeejtő, hálni jár belé a lélek, a felépülésére pedig kevés a remény. Pontosabban remény csak akkor van, ha a „beteg” sürgősen megveszi a kizárólag a rendezőknél kapható gyógyászati csodakütyüt, amihez egyébként – micsoda szerencse! – momentán reklámáron hozzájuthat… Mire az ijedt „beteg”, aki rendszerint egyedülálló nyugdíjas, nyomban meg is vásárolja a „csak itt és csak most” hóbelevancot. (Ami persze teljesen fölösleges, ráadásul másutt fél áron is beszerezhető. Utóbb visszakozni, természetesen az eladó legnagyobb sajnálatára, nem lehet.)

Mindezt azért kanyarítottam ide, mert nemrég engem is felmért egy sima modorú aktivista az utcán (hogy szolgál az egészségem? ­Eszem-e, iszom-e rendesen, hát a lányokkal mi a helyzet, hehe stb.) Rá egy hétre jött a telefon: gratulálnak, nyertem, már csak be kell mennem hozzájuk az ajándékért. Valami csúnyát mondhattam, mert a kisasszony letette a készüléket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.