Soproni ász

Ugyan melyik polgármesterjelölt kampányszövegében ne szerepelne, hogy olyan város(rész)t kíván kialakítani, ahol tiszták az utcák, csend és béke honol mindenütt.

2019. 10. 03. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan melyik polgármesterjelölt kampányszövegében ne szerepelne, hogy olyan város(rész)t kíván kialakítani, ahol tiszták az utcák, csend és béke honol mindenütt, ahol idősek és fiatalok egyaránt biztonságban, nyugalomban érzik magukat? Soproni Tamás Momentum-politikus sem kivétel, aki hamarosan Terézváros polgármesteri székéért mérkőzik; az ő plakátjain is szerepelnek ezek a szívmelengető ígéretek. Neki csupán azért kell drukkolnia, nehogy valaki szembesítse azzal a tavalyi szózatával, amelyet a Terézvárossal szomszédos Erzsébetváros bulinegyedéről tartott népszavazás előtt mondott. Ott ugyanis arról beszélt a társadalmi problémákra érzékeny néptribun, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek a (mindkét kerületet érintő) bulinegyed megvédéséért. Hősünk arra buzdította az érintett lakosokat, hogy szavazzanak nemmel. (Ahogyan annak idején az olimpiára.) Elvégre a romkocsmáktól zsúfolt orgiaközpont üzemelése nemzeti érdek, ez az ország egyik legfőbb turistacsalogatója. Azt is javasolta, hogy az önkormányzat és az állam a szórakozóhelyek hasznából indítson nyílászárócsere-programot, azzal javítani lehet a lakások hangszigetelését. (Meg füldugókat is lehetne vásárolni a befolyt pénzből.)

Na most ugyanez a Soproni Tamás ájtatos békét, csendet és garantált nyugalmat ígért Terézváros közönségének, amennyiben az őt emeli pajzsra. Igaz, két éve azt is mondta, hogy pártja nem fogja „összegyurcsányozni” magát – ehhez képest nemrég kijelentette, számára a kampány legfelemelőbb pillanata volt, amikor Terézvárosban Gyurcsányostul, Jobbikostul egymás nyakába borult az ellenzék. Van kérdés?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.