Sötétszürke állomány 

Hogy el ne felejtsük a magát az ország szürkeállományának tartó, hajdanvolt SZDSZ alapismérveit – öntelt, gátlástalan, arrogáns –, arról maguk a leharcolt gyülekezet köztünk pöffeszkedő extagjai gondoskodnak időről időre.

2021. 04. 22. 5:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy el ne felejtsük a magát az ország szürkeállományának tartó, hajdanvolt SZDSZ alapismérveit – öntelt, gátlástalan, arrogáns –, arról maguk a leharcolt gyülekezet köztünk pöffeszkedő extagjai gondoskodnak időről időre. Minap Magyar Bálint frissítette föl emlékeinket a Klubrádióban (jé, hát nem szántotta be az adót az Orbán-diktatúra?). Azt mondta a volt miniszter, hogy Magyarországnak nem kormánya van, hanem bűnszervezete, amelyet Orbán Viktor vezet. (Régi mániája ez szegénynek. Pár éve a Project Syndicate nevű hírportálon amiatt sajnálkozott, hogy a kommunizmus bukása után Magyarország nem liberális demokráciát, hanem maffiaállamot épített. Egyik amerikai útja során pedig – mint „Magyarország-szakértő” – arról értekezett, hogy a kormány egy parazita képződmény, amelynek miniszterelnöke legitimálta az antiszemita és rasszista nyelvezetet az országban.) Most meg azzal jön az elzavart politikus, hogy a kormányzat a járvány nyomorúsága közepette lehetőséget talált arra, hogy újabb közpénzlenyúlási technikákkal egészítse ki az eddigieket. Ő ezek után azt látná helyesnek, hogy az egyetemeknél ne modellváltásról, az alapítványoknál ne újfajta privatizációról beszéljünk. „Ha rablás van, akkor azt rablásnak kell nevezni” – javasolta a Jóistent alakító Magyar Bálint.

Javaslatot persze a kommentelők is tettek a tudálékos embernek: „Titeket már 2010-ben elküldtek a pöcébe, Bálint. Ne tökölődjetek, hajrá!” Volt, aki az állam kárára hátrahagyott sok száz milliós SZDSZ-adósság után érdeklődött: „Kifizetitek végre, vagy leülitek?” (Cifrább kommentek is érkeztek – mély nyomot hagytak az itt fészkelt szabad madarak…)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.