Szanyi kapitány: új haditerv

Szanyi Tibor miniszterelnök-jelöltként készül a ­2021-es előválasztásra idén alapított pártjával.

2020. 07. 20. 5:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelek szerint továbbra is szereplési vágy kínozza Szanyi Tibort, talán ez magyarázza a mostani hírt: miniszterelnök-jelöltként készül a ­2021-es előválasztásra idén alapított pártjával, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalommal – tájékoztatott közleményében az Iszomm. (Korábban egy m-mel írták a gyülekezet nevét – talán a túlfogyasztás okozta mássalhangzó-torlódás miatt lett kettő…) A pártról annyit, fő célja felszámolni a szociális, morális és környezeti válságot és leváltani a „velejéig romlott NER-kormányt”.

Szanyi pohárnok januárban lépett ki az MSZP-ből, miután nyílt levélben fakadt ki pártja ellen: „Ez egy degenerálódó belterjes klub, ahol a politikai témakészlet elapadt, s jobbára az itt-ott fellelhető apróbb krajcárok után kapirgálunk.” Ebben speciel nem tévedett. Hősünk amúgy sem az a típus, aki csak úgy „belesimul a tapétába”. Ezt pályája is példázza. Színésznek, később agrárdiplomatának, majd vállalkozónak készült, végül Újlipótváros MSZP-s képviselőjeként landolt. „Megértettem az osztályharc lényegét” – nyilatkozta valamelyik lapnak. (Ennek otthon is örülhettek, hiszen a kedves papa annak idején munkásőrként botorkált a kádári homályban.) A nagyformátumú Kapitány négy ciklusban volt parlamenti képviselő, és sosem titkolta: pártelnöki, sőt kormányfői posztról álmodozik. Ez annyiban érdekes, mert honatyai karrierje kezdetén be sem járt a Házba. Vagy ha mégis, elakadt a büfében…

„Egyedül vagyunk, Tibor” – mondta neki címezve még 2006-ban szesztestvére, boldogult Horn Gyula, jelezve, az MSZP-nek nincs szövetségese. A felettük keringő muslincákat leszámítva igaza is volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.