Terep helyett stúdió

Hogy el ne felejtsük azt, Budapestnek öt főpolgármester-helyettese is van, időnként felbukkannak az ATV-n.

2020. 08. 05. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy el ne felejtsük azt, Budapestnek öt főpolgármester-helyettese is van, nevezettek – mintegy igazolásképp – időnként beülnek az ATV stúdiójába. (Ez nemcsak biztonságosabb, mint kimenni a huzatos terepre, az az előnye is megvan, hogy következmények nélkül lehet mellébeszélni.) Minap Kerpel-Fronius Gábor volt a baráti csatorna vendége, aki az átláthatóságért, a részvételiségért, az innovációért, valamint a fenntartható fejlődésért felel a Karácsony-csapatban – bármit jelentsen is a kacifántos munkakör.

Hősünket arról kérdezte a műsorvezető, készül-e a főváros a koronavírus második hullámára, ha mondana valamit erről… A városvezető igennel válaszolt, sőt azt is elárulta, azon vannak, legyen elég védőfelszerelés és teszt. Ezt pedig olyan rafinált módon oldják meg, hogy tartalékot képeznek a fel nem használt készletből. Elmondta még, immár tudatos terveik vannak, mit kell máshogyan csinálni az idősotthonokban. „Egyelőre az van – árulta el –, hogy nem töltöttük föl ezeket a helyeket olyan nagyon.” Mármint idősekkel. (Orvosokkal, ápolókkal meg amúgy sem szokták.)

Nem mondtam még, emberünk az SZDSZ-ben kezdett, szavazott a Fideszre, kavart az LMP környékén, onnét szegődött a Momentumhoz. Bár azzal nem vádolható, hogy tülekedett, amikor az észt porciózták, ennek dacára tavaly a főpolgármester-jelöltek háromfős csatájában bronzérmet szerzett. Az ilyen interjúkban pedig kifejezetten frappánsakat szokott mondani. A múltkor például arra a kérdésre, hol tart a megroggyant Lánchíd ügye a Városházán, azt a fortélyos választ adta: „Az a folyamat, hogy ezt most megcsináljuk, folyamatban van”. Ez meggyőzte a riportert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.