Újpesti kabaré

A Kispest Honvéd után újabb NB I-es futballcsapat vezetőedzője kapott ultimátumot.

2020. 12. 16. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kispest Honvéd után újabb NB I-es futballcsapat vezetőedzője kapott ultimátumot. Most az Újpest FC belga tulajdonosa, Roderick Duchâtelet közölte vezetőedzőjével, Predrag Rogannal: ha a csapat nem teljesít „megfelelően” , fel is út, le is út. Az UTE jelenleg hátulról a harmadik a bajnokságban, egy, illetve két ponttal előzi meg a mögötte állókat.

Mintha Predrag Rogan tehetne arról, ami évtizede folyik a Megyeri úton…

2011-ben, amikor Duchâtelet megvásárolta a sokszoros bajnok és kupagyőztes együttest, sokan a hagyományok folytatóját remélték benne, ám hamar kiderült, az üzletembernek nincs komoly célja a csapattal; a tehetséges játékosokat eladta, helyettük másod-, harmadosztályú futballistákat vásárolt. (Magyar játékost alig látni a pályán, legutóbb hármat számoltam össze.) A csapat ennek megfelelően évről évre lejjebb került a tabellán. Roderick Duchâtelet egyetlen érdemi „teljesítménye” ez idáig az volt, hogy az 1885-ben alapított klub címerét lecserélte egy vécédeszkára emlékeztető grafikára, fütyülve arra, hogy ezzel nemcsak szurkolók, de egész Újpest lelkivilágába nyúl bele. Mintha az UTE lelkét is megvette volna a szakosztállyal együtt. A klubcímer a magyar sportban nem szertári kellék – hitet, fogadalmat, hovatartozást jelent. (Még az a felháborodott levél sem zavarta, amelyet százötven ismert „lila” írt alá, köztük olimpiai és világbajnokok.) Ez még akkor is elfogadhatatlan lenne, ha egy bajnokcsapat tulajdonosa tenné. De hol van ettől a „belga korszak” alatt megfakult – megfakított – lila-fehér futballklub…

Nem a vezetőedzőt – a tulajt kellene elzavarni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.