időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Elő a popcornt, ismét megyünk moziba!

Forrás: unilife.hu
2021.05.20. 09:32
Elő a popcornt, ismét megyünk moziba!

A kihirdetett rendeleteknek megfelelően ismét megnyitották kapuikat a mozik. Ennek okán összeszedtük nektek a Budapest Film mozijainak listáját, ahol az érdeklődök a művészfilmek mellett egyéb hollywoodi remekműveket is megtekinthetnek! – írja az UniLife.

A szórakozáshoz védettségi igazolványra van szükség 18 év alatt és felett egyaránt, ellenben a nézők a tökéletes moziélmény érdekében maszk nélkül vehetnek részt a filmek vetítésén. A Távmoziban meghirdetett filmnapok és fesztiválok maradnak a virtuális térben, így azokat mindenki követheti akár rendelkezik igazolvánnyal, akár nem.

Művész Mozi

Budapesten a Teréz körút 30 szám alatt található mozi a régi és új, nemzetközi és feliratos filmeken kívül kávézóval és könyvesbolttal is várja az érdeklődőket. A Művész már a belépés előtt megragadja a járókelők figyelmét, hiszen homlokzata pont olyan, mint az amerikai mozik filmkockáin. A falakon a mozaikok teszik fel az i-re a pontot, valamint a talált tárgyakból készített kreatív dekorelemek is megragadják a figyelmet. Műsorán jelenleg Az Ígéretes fiatal nő, a Gyilkos szerepben, a David Copperfield, a Fűzfa és számos más remekmű található.

Puskin

A belváros másik jellegzetessége a Puskin Mozi már 1926 óta várja a nézőket. A korábban Európa legnagyobb filmszínházaként emlegetett építmény a luxus élményét adja a moziba érkezőknek az aranyozott szobraival, a márványoszlopaival, valamint a klasszikus dizájnnal. A Puskin mozi sajnos mára már-már feledésbe merült, holott a legfrissebb filmeket játssza, így a Kedves Kém premier előtti vetítésére, vagy az Egy évem Salingerrel-re is beülhetsz, ha kedved tartja!

Újra mehetünk filmeket nézni a Bajcsy-Zsilinszky útra
Fotó: Facebook/Toldi

Toldi

Délelőtt mozi, délután buli helyszíne az ötödik kerület szívében található Toldi mozi, ahol nem csak filmet nézni, de beszélgetni is lehet. A film nélküli hétvégéken neves zenekarok és DJ-k érkeznek a nézők szórakoztatására, a mozis napokon pedig nemzetközi filmeket és helyi alternatívokat tekinthet meg az érdeklődők társadalma. A Toldi különlegessége, hogy feltörekvő alkotók animációs filmeit is vetítik olykor, így a filmkészítés iránt érdeklődök számára is hasznos lehet a Toldi megtekintése. Jelenleg a Gunda, Wendy mellett még számos sikerfilmet is megnézhetünk.

A teljes cikket a többi mozival ITT olvashatod el.