időjárás 5°C Vendel 2021. October 20.
logo

Tippek, hogy az okostelefonod segítsen, ne irányítson

Forrás: unilife.hu
2021.07.27. 13:04
Tippek, hogy az okostelefonod segítsen, ne irányítson

Nemzetközi népbetegség az, hogy szüntelenül az okostelefont bújjuk, és percenként megszakítjuk vele a figyelmünk, de ennek most vége! Most az Unilife.hu kezedbe adja az eszközöket, hogy az okostelefonod tényleg a hasznodra váljon.

Hiszen mi értelme van egy végtelenül okos készüléknek, ha semmi másra nem használod csak arra, hogy butítsd magad. Jól olvastad, butítod magad, mert a közösségi média böngészésnél még az is jobban megdolgoztatja az agyat, ha kinézel az ablakon. Mégse azt csinálod tanulás helyett, hanem fél órákra ráragadsz a telódra.

Oszd be a telefonod „aktív” idejét

Játssz szülőt és mondd meg te a telefonodnak, hogy mikor legyen aktív. Gondold át, melyik napszakokban vagy a legaktívabb, mikor fontos, hogy ne zavarjon meg senki és ezekre az időkre állítsd „ne zavarjanak” módba a telefonod. Ugyanez vonatkozik a szabadidődre is, nem kell mindenáron 0-24 elérhetőnek lenni.

Töröld le, ami nem kell

Nagyon sok idődet viszi el egy alkalmazás? Nem nélkülözhetetlen? Töröld le! Például a Facebookot nyugodtan letörölheted, mert a Messengeren elérhető maradsz, és ha nagyon fontos valami, böngészőből mindig elérhető az weboldal.

A közösségi média böngészésnél még az is jobban megdolgoztatja az agyat, ha kinézel az ablakon
Fotó: Pixabay

Töltsd el hasznosan az időd

Egyszerűen nem bírod megállni, hogy ne nyomkodd a telefonod? Akkor keress hasznosabb alkalmazásokat rá. Olvasd el a Wikipedia népszerű cikkeit, azokból legalább tanulsz valamit, vagy szedjél le logikai játékokat, amik kielégítik a huzigálási és nyomkodási kényszereidet.

Legyen a személyi asszisztensed

Használd az emlékeztetőket, jegyzeteket, hogy a való életbeli teljesítményedet megkönnyítsd. Illetve töltsd le azokat az életmentő alkalmazásokat is, amiket ebben a cikkünkben gyűjtöttünk össze.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Így találhatnak meg az álláslehetőségek!

Eleged van abból, hogy már számtalan helyre benyújtottad az önéletrajzod, mégis mindenhonnan visszautasítanak? Ha egyáltalán veszik rá a fáradtságot… Mit szólnál, ha azt mondanánk, van, hogy az állás talál meg téged? – teszi fel a kérdést az Unilife.hu.

Modern vérdíj

Minden komolyabb vállalkozás rendelkezik HR-es munkatárssal, osztállyal. A HR terület rendkívül szerteágazó, leggyakrabban mégis a felvételi folyamat lebonyolítását társítják hozzájuk, azonban kevesen tudják, hogy szerepük ennél jóval nagyobb. Segítik az új kollégák beilleszkedését, tréningeket és csapatépítőket szerveznek, orvosolják a szervezetközi konfliktusokat. A mi esetünkben most a toborzás lesz fontos, amely során nem csak passzív szereplők, akik a beérkezett CV-ket olvasgatják, hanem ők maguk is aktívan kutatják a megfelelő jelölteket.

Tovább...