időjárás 5°C Vendel 2021. October 20.
logo

A programozók rocksztárja, akire soha ne akarj hasonlítani

Forrás: unilife.hu
2021.08.04. 13:58 2021.09.13. 08:38
A programozók rocksztárja, akire soha ne akarj hasonlítani

A nemrég elhunyt John McAfee a tökéletes bizonyíték arra, hogy korántsem olyan unalmas a számítástechnikában dolgozni, mint azt sokan hiszik. Vérbeli úttörő, kalandor és adócsaló volt, akinek az élete egyszerre volt inspiráló és elrettentő – írja az UniLife.

A kis John 1945-ben született. Fiatalkora sanyarú volt, apja rendszeresen bántalmazta 15 éves koráig, amikor is apja öngyilkos lett. Ezután 1967-ben matematikus diplomát szerzett, és fejest ugrott a számítástechnika világába.

Erősen kezdett

Sikertelen doktori kísérlete után, az akadémiát maga mögött hagyva a NASA-nál dolgozott az Apollo programon. Később több nagyvállalatot is megjárt, ezalatt találkozott a számítógépes vírusokkal.

John McAfee egy autóban ül útban a guatemalavárosi repülőtér felé 2012. december 12-én. McAfee Guatemalában politikai menedékjogot kért, de kiutasították az országból
Fotó: MTI/EPA/Saul Martinez

Megszületik a világ legjobban utált programja

Jó üzleti érzékkel, 1987-ben megírta a világ első vírusírtóját. Rengeteg pénzt szedett össze vele, de 1994-re otthagyta a cégét és teljes részesedését eladta. Ezután rendszeresen harcban állt a nevét viselő program készítőivel.

Vagyonát ingatlanba fektette, majd nagyrészt el is bukta a 2007-es válság miatt. A 2010-es évekre rendszeresen feltűnt tech cégek vezérigazgatójaként, de ekkora a hírekbe már nem üzleti sikereivel, hanem botrányaival került be.

A teljes cikket ITT olvashatod tovább.