Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 14., szombat, Szilárda napja

Vélemény

Jogi blabla helyett zöldkommandó
A támogatás fogy az európai baloldal körül, erősödnek a szélsőségek, a jogállamiság-vita egyre kevesebbeket izgat, ráadásul új költségvetés és brüsszeli vezetés van.
Farkas Örs
A déli határ Európa utolsó védvonala
Magyarország készül a békés karácsonyra, a boldog új esztendőre. De a déli határaink közelében százezernyi életerős, harcedzett, dühös férfi gyülekezik.
Horváth József
Ellenzéki hazugságok kontroll nélkül
Ha a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program olyan sikeres lesz, mint a stadion-, sportcsarnok- és tornaterem-építési programunk, akkor biztosan lesz erős honvédsége a magyaroknak.
Németh Szilárd
A parlamenti agresszió megfékezése
A jelenlegi balliberális ellenzék szinte napra pontosan egy éve, tavaly december 12. óta sorozatosan felrúgja a parlamenti élet normális menetét.
Fricz Tamás
Lassan vérzik ki Merkel koalíciója
Angela Merkel a múlt hét végét is megúszta – mint eddig mindent. Ha van valami, amiben a kancellár világbajnok, akkor a problémák – ahogy a német nyelv megfogalmazza – „kiülésében” az.
Szőcs László
Közép
Mert ha van valami tényleg jó és felettébb hasznos az Európai Unióban, az az, hogy minden hibája ellenére egy gigászi békeprojekt.
Hegyi Zoltán
Techóriások a kormányok ellen
A digitális szuverenitás akkor is valóság, ha az államok valami oknál fogva sokáig nem vettek róla tudomást. Pont mint a húsz évvel ezelőtt készített Mátrix című filmben.
Molnár Balázs
Egy álcázott kinyilatkoztatásról
Mára éppen a nyílt társadalom barátai által fetisizált politikai korrektség az, ami gúzsba köti a szólásszabadságot, az újságírókat (ön)cenzúrára kényszeríti. Nem az az újságírás, amit ők művelnek.
Szánthó Miklós
Lattmann Tamás megmagyarázza
Hát már csak a hülye nem látja, hogy Orbán bukni fog! – ezt ismételgetik immáron tíz éve, azután, miután újra és újra megbuknak.
Bayer Zsolt
A Momentum identitástipró ideológiája
Azokat az értékeket, amelyeket elődeink csendes hangyamunkával megteremtettek, a momentumosok most zsetonként herdálják el az egyre mélyebbre züllő európai politikai kaszinóban.
Deme Dániel
Nácikra szavazó zsidók
Aki figyelemmel kísérte az idei önkormányzati választást, az tapasztalhatta, hogy viták és konfliktusok kísérték az ellenzéki oldal összefogásának azt a kérdését, hogy szabad-e a Jobbikkal is közösködni.
Békés Bence
Itt a 2010 előtti világ újracsomagolva
Nem feltétlenül rossz a választói emlékezet felfrissítése szempontjából, hogy hosszú idő után a balliberális erők újra meg tudják mutatni a gyakorlatban, hogy kik is ők valójában.
Deák Dániel
A Pikó-propaganda rendben van
A magyar sajtót goebbelsi propagandával vádoló Haraszti Miklós becses figyelmébe ajánljuk, hogy itt hamarosan a Pikó-propaganda fog mutálódni, csak nem helyi, hanem fővárosi léptékben.
Apáti Bence
Hálózattal a hálózat ellen!
Órákat töltünk a virtuális térben, az internet rabságában. Ott minden elérhető, a szobából sem kell kilépnünk ahhoz, hogy megteremtsük a létezésünk feltételeit.
Földi László
Tisztesség és balítélet, avagy megtagadható-e a nemzet?
A nemzet az összetartozás megfoghatatlan, mégis létező köteléke, amely a „nem vagy egyedül” katartikus élményét, erejét adja.
Szili Katalin
Adventi üzenet ateistáknak és ripacsoknak
Mit szólnának vajon a gyűlölködők, ha csengőhang kíséretében megérkezne a figyelmeztetés: Advent van, ideje kiesni a bohóc szerepéből!
Jeszenszky Zsófia
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …