Keresés
Magyar Nemzet
2019. március 20., szerda, Klaudia napja

Vélemény

Kudarc vár az ellenzéki összefogásra
Most kezd igazán nyilvánvalóvá válni, hogy mekkora – valószínűleg végzetes – politikai hiba az ellenzék részéről, hogyha összehozzák a teljes összefogást.
Botond Bálint
Kevés hős, sok kisember
Nagyjából ugyanazok, akik napjainkban azon kajánkodnak, hogyan merészel a magyar bolha „ráköhögni” Európára, gond nélkül kérik számon az 1944. március 19-i, általános ellenállás elmaradását.
Ballai Attila
Német tankok magyar földön
A német megszállást követő kollaboráció és ellenállás kérdése olyan téma, amelynek részletes feldolgozása a jövő magyar történészeire vár.
Veszprémy László Bernát
Gyarapodás lélektani értelemben
A népesség csökkenése nem azért krízis elsősorban, mert kevesebb munkaerő jelenik meg a piacon, s nem azért probléma, mert a gazdaság profitközpontú növekedése lassul vagy visszaesik.
Varga Csaba
Fóti gyermekek az ellenzék célkeresztjében
A szocializmus alatt a szegregáció mintaintézményeként állami gondozott kiskorúak ezreit koncentrálták a gyermekvárosban, ma már százan sincsenek.
Joó István
Ellenzéki erőtlenség-demonstráció
Kezd eljutni abba a stádiumba az ellenzéki akciózgatás, hogy meg kell fontolni, nem emeli-e meg a rangját, ha kommentárra érdemesítjük.
Megyeri Dávid
A kétkezi munka becsülete
Hosszú évek óta hallani, hogy vissza kell adni a kétkezi munka becsületét. Ehhez szükséges a kiszámítható jövő, a versenyképes fizetés és az értékesíthető szaktudás.
Kiss Gergely
Könyv az őshonos kisebbségekért
A kontinens politikai elitje képtelen volt választ adni azokra a nemzeti kisebbségi kérdésekre, amelyek legtöbbször a politikai feszültségek, emberi jogok megszegésének fő okait képezték.
Szili Katalin–Kalmár Ferenc
Márciusi ifjak forradalma
A kinevezett felelős minisztérium csak Budán, illetve Pesten tudott gyorsan működésbe lépni, személyi állományát nagyrészt az itt lévő kormányhivatalok biztosították.
Taxner Tóth Ernő
A szociális érzékenység királynéja
Harminc éve, 1989. március 14-én halt meg Zita királyné. Jóllehet alig két évig volt magyar királyné, IV. Károly uralkodása idején meghatározó szerepet töltött be a magyar közéletben.
Ligeti Dávid
Kezes, fizess!
A tervezett szöveg szerint az állam kezességet, méghozzá készfizető kezességet vállal a babaváró támogatással nyújtott kölcsönért, a tőkeösszeg és a kamat erejéig.
Kulcsár Anna
A lökött kínai vendégmunkás
Igen, kitalálták: Liu Shaolin Sándorról beszéltek így. Egészen pontosan Uj Péter főszerkesztő. Majd kifejtette megfogalmazását kifogásoló, felháborodott olvasók nem egyebek, mint trollok.
Bayer Zsolt
Ellenszélben is hatalmas elismerés jutott Budapestnek
Most, hogy Európa legjobb úti célja lett, Budapest iránt minden bizonnyal fokozódik az érdeklődés, a beutazások száma pedig nőni fog.
Ráth Orsolya
Menni vagy nem menni?
Nem könnyű a döntés. Számos érv szól amellett, hogy a Fidesz maradjon az Európai Parlament (EP) néppárti frakcióján belül, de számos érv szól amellett is, hogy távozzon.
Fricz Tamás
Kettős beszéddel ködösít a bizottság
„A népességfogyást ellensúlyozandó, lépéseket kell tenni abba az irányba, hogy Európa vonzó célpont maradjon a migránsoknak” – olvasható az Európai Bizottság (EB) honlapján.
Megyeri Dávid
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.