Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 17., szombat, Jácint napja

Vélemény

A telefon őrültjei és áldozatai
Soha az emberiség története során nem kerültünk olyan szoros, általános, tömeges, folyamatos és intenzív függésbe tárgytól, mint a harmadik évezredben az okostelefontól
Ballai Attila
Orwell megjósolta a Facebook-világot is
Az a baj ezekkel a fránya összeesküvés-elméletekkel, hogy mindig kiderül róluk, a legkevésbé sem összeesküvés-elméletek, sokkal inkább gyakorlatok, mondjuk ki: igazak.
Apáti Bence
A keresztény szabadság országa
Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, hazánkat a keresztény Európa részévé tette.
Pálffy István
A bal-jobb skála politikailag megszűnt
A közép- és kelet-európai országoknak minden hagyományukat és identitásukat úgy kellene feladniuk, hogy még gazdaságilag is kiszolgáltatottá válhatnak a globális erők előtt.
Fricz Tamás
Frusztrációk egy focimeccsen
Száz év távlatából még mindig hangos dühvel próbálják túlkiabálni lelkiismeretüket, maguknak is magyarázni az igazságtalanságot.
Földi László
Az egész országban nagy ívű építkezések folynak
Ami a lejáratást illeti, akárhogyan is nézzük az ellenzéki kritikákat, a jelenlegi kormánypárti város- és településvezető polgármesterek mindenütt szépen bizonyítottak.
Prugberger Tamás
Bíróság által elítéltek is indulnak ellenzéki színekben
Kész Zoltán és Márki-Zay Péter sikeres becsapós trükkje után kézenfekvő a recept: ennek az egynek „függetlennek” kell lennie, bármennyire nem az, így kell indulnia.
Kiss István Béla
Villon és Ady, a két lángelme
Nem hiszem, hogy újdonság lenne, ha megállapítanám, tantervet írni bármely tárgyból nagyon nehéz feladat. A legnagyobb nehézség annak eldöntése, mi legyen benne, mi maradjon ki?
Heltai Miklós
Szoborháború helyett partneri szomszédság
A mondvacsinált perektől a katonai temetőgyalázáson át Gheorghe Mărdărescu szobrának felállításáig sok-sok jelenség tanúskodik arról, hogy Romániában a magyarság tudatos kiszorítása folyik.
Surján László
Vereségspirálban az ellenzék
A Kétfarkú Kutya párt létezése az ellenzék tehetetlenségének a kritikája is, hiszen az annyira súlytalan és sikertelen, hogy kitermelt magából egy „belső ellenzéket”, egy rendszerellenes viccpártot.
Botond Bálint
Korunk feladványa a klímarejtvény
A növekvő szén-dioxid-kibocsátás erősödő üvegházhatást okoz, aminek globális felmelegedés a következménye állítássort bár sokan elfogadják, én dogmának tartom.
Szarka László Csaba
Gyűlöletkeltés a tolerancia nevében
Ha én roma vagy meleg lennék, megkérném Sorost és a Nyílt Társadalom Intézetet, hogy velem kapcsolatban ne érzékenyítsék az embereket, nem szeretnék a politikai céljaik eszközeként áldozattá válni.
Békés Bence
Gerinctelenségben mérkőzik a DK és a Jobbik Ózdon is
„Természetesen sok hibám van, ha benned kevés a szeretet” – olvasom Ózd polgármesterének, Janiczak Dávidnak a város honlapján fellelhető köszöntőjében.
Horváth K. József
Orbán, Salvini, Trump – a siker titka
A politikacsináló ellenzéki sajtó azonnal nyüszíteni kezd, ha leírjuk, ettől még tény: Orbán Viktor ma Európa, a világ egyik meghatározó politikusa.
Jeszenszky Zsolt
Az elektromos mobilitás ára
A nyilvános töltőállomásokon ugyanis – a töltési idő lerövidítése érdekében – jóval nagyobb teljesítményt használnak, mint ami egy normál háztartásban szükséges és elérhető.
Heckenast László
Az ellenzék megkezdte pávatáncát
Alapvető tézis, hogy a politikai építkezés legfontosabb pillére az önkormányzatiság, hiszen ez a legkönnyebb kapcsolódási pont az emberekhez.
Farkas Örs
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.