Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 16., kedd, Valter napja

Vélemény

Jogi válaszlépések a nacionalizmusra
Az úzvölgyi katonai temetőben történt sírgyalázás és fizikai erőszak diszkriminatív és kegyeletsértő, valamennyi uniós tagállam alkotmányába, ENSZ-egyezménybe és EBESZ-ajánlásba is ütközik.
Prugberger Tamás
Földcsuszamlás Romániában
Nagyot fordult a román belpolitika a május végi európai parlamenti választások, illetve a kormányzó Szociáldemokrata Párt elnöke, Liviu Dragnea elítélése és börtönbe kerülése után.
Pataky István
Az európai egység vége felé haladunk
Azzal, hogy a vezető tisztségek, jelesül a bizottsági elnökségek odaítélésekor három jelöltet is politikai szempontok alapján kigolyóztak, a demokrácia értelmét tagadták meg.
Surján László
Önmagukat intézik el a kirekesztés bajnokai
Valóságos verseny dúl köztük, ki tudja nagyobb elánnal és hatékonysággal sértegetni, fenyegetni a kormánypártokat, illetve a radikális baloldallal egyet nem értő polgárokat.
Megyeri Dávid
Merkel, a semmi kancellárja
A kancellár asszony nagy hirtelen arra is rádöbbent, hogy „Wir schaffen das”, pedig nem sokkal azelőtt még azt mondta egy libanoni kislánynak, hogy Németország nem tud mindenkit befogadni.
Bayer Zsolt
Az SZDSZ reinkarnációja
Volt egyszer egy SZDSZ 1., aztán következett az SZDSZ 2. (ez volt az LMP), most pedig az SZDSZ 3. van, ami nem más, mint a Momentum.
Szabó S. András
Nyári szünet miniszteri belépővel
Július közepén a hagyománynak megfelelően az idén is megkezdődik a bíróságokon a nyári szünet. Augusztus végéig csak a legsürgősebb ügyeket intézik el.
Kulcsár Anna
Már nem csak álom a saját otthon
Időről időre megjelennek azok a felmérések, amelyet azt mutatják be, hogy hány havi nettó fizetésre van szükség egy kisebb lakás megvásárlásához.
Kiss Gergely
Durva provokáció Hollókőn
Hollókő fellázadt a világ rendje ellen, Hollókő egy elmaradott, a haladást még hírből sem ismerő homofób és kirekesztő falu – így írt a világszerte ismert magyar faluról a teljes haladó sajtó.
Apáti Bence
Múlt a jelenben, jelen a múltban
Nincs új a nap alatt. Bécs ma is ilyen, Brüsszel pedig pláne. A mai „nemzeti tanácsok” torkán pedig „néma dzsinn” ül sajtódiktatúra és PC-terror formájában.
Bayer Zsolt
A globalistáknak nincs semmiféle felhatalmazásuk
Az elmúlt negyedszázadban felborult az euroatlanti világot jellemző egyensúly a meghatározó szférák: az állam, a piac és a társadalom között.
Fricz Tamás
Provokációsorozat Salvini ellen
A nyár elejére a lánykori nevén Északi Liga, ma már országossá nőtt Liga és vezetője, Matteo Salvini lett Olaszország legerősebb politikai tényezője.
Horváth József
Előzősávban gyorsítani hazai termékekkel
A hazai, lokális termékek fogyasztásának előtérbe állítása, az önellátásra nagyobb súlyt fektető közösség szükségszerűen erősítené az egyes országokat.
Pál József
Megújulóra alapozott energiaellátás
Ma Berlinben fizetnek a legtöbbet a villamos energiáért, 101 forintot kilowattóránként, miközben Budapesten a fogyasztóknak ez csak 38 forintjukba kerül!
Ungár Péter
Mi magunk vagyunk az alternatíva
Üzenetünk központi eleme a magyar európaiság megjelenítése, nevezetesen hogy mi nem vagyunk euroszkeptikusok, eurofóbok, de sok területen kritikusan nézzük az Európai Unió működését.
Schöpflin György
Gazdaság, migráció, ráció
Az illegális bevándorlást pártolók sokszor hivatkoznak a gazdaság kielégítetlen munkaerőigényére, miközben a nagyobb összefüggések távlati elemzésétől elzárkóznak.
Tóth Gy. László
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.