Keresés
Magyar Nemzet
2019. február 21., csütörtök, Eleonóra napja

Vélemény

A holokauszt félredobott áldozatai
A rendszerváltás utáni években nemcsak a történelmi emlékezet és a kulturális élet vált színessé és mozgalmassá, hanem szélsőséges irányzatok is megjelentek.
Békés Bence
A gazdasági felzárkózás megkezdődött
Többet engedhetünk meg magunknak, mint a múlt évben, és ismét a saját lehetőségeink révén, nem pedig a később súlyos terheket okozó kölcsönökből.
Boros Imre
Egy nap a székelyeknél
Európa nem hagy bennünket védtelenül két civilizáció ütközőpontjában, hanem eljön közénk a jóság, a béke és a szeretet hatalma, hogy vigasztalást hozzon. Eljön közénk Ferenc pápa.
Izsák Balázs
Esély a továbblépésre
A családban gondolkodó magyar emberek és a nemzet érdeke ma az Európa-szerte demográfiai kihívásokkal küszködő nemzetállamok korában különösen egybeesik.
Király Nóra
Felelős beszéd a jövőért
Persze le lehet szólni a miniszterelnök által bejelentett intézkedéseket, hogy azok csak a gazdagabbakat segítik vagy hogy csak ígérgetések, de ezen vélemények csak a kákán is csomót kereső erőlködések.
Botos Katalin
Parlamenti szezonkezdet törvényalkotási nagyüzemmel
Hogyan is alakulhat konkrétan a tavasz programja? Először is, a köztársasági elnök kiírja az uniós választás hazai időpontját.
Kulcsár Anna
Szülő 1 és szülő 2, vagyis a megvalósult francia rémálom
A haladó-liberális sajtómunkás elolvassa a narratívájába illeszthetetlen, számára kedvezőtlen hírt, majd elhallgat. Megnémul, megsüketül, lebénul. Újságírásra alkalmatlanná válik.
Apáti Bence
Európa békéje már a múlté
Az európai stabilitás és rend helyreállításáért folytatott hatalmi harc eddigi eredményét tekintve a békéért folytatott fegyverkezés önellentmondásában összegezhető.
Földi László
Ítélkezés a valóság teljes kizárásával
Az 1,5-re emelkedő termékenységi ráta, az ingatlanépítési hullám, a friss házasok adókedvezménye, a gyermekvállalási kedv nehezen védhető pozícióba szorította a balliberális oldalt.
Pelyach Gergely
Száz év magány után
Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédének leirata több ezer szóból áll. Ebből most csak tizenöttel szeretnék foglalkozni, nem mintha a többi nem érdemelne figyelmet.
Surján László
Az elárult nemzeti lobogó
Vona Gábor gyakorlatilag megtagadta azt az ideológiát, amelyet képviselve a Jobbik 2006 után felemelkedett, és hideg technokrataként eladta a párt lelkét.
Lenhardt Balázs
Az akcióterv tőrdöfés az ellenzéknek
Ha valaki majd évtizedek múlva megírja Orbán Viktor évértékelőinek történetét, a sorrendben huszonegyediket bizonyosan mérföldkőnek fogja tekinteni.
Fricz Tamás
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.