Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Vélemény

Zsákutcába visznek az utópiák
Jól látszik, hogy az EU jelenlegi elitje, a meghatározó európai nagyhatalmak vezetői és külső, globális erőcentrumok egyértelműen a föderalizmus felé terelik, sőt kényszerítik az ­uniót.
Fricz Tamás
Az emberiség képtelen a józan belátásra
Magyarázatra sem szorul, hogy a globális kihívások globális megoldásokért kiáltanak. Ám ezek helyett egyelőre szinte kizárólag csak a globális hatalmi törekvéseket észleljük.
Novák Miklós
Az univerzális Kálmán Olga
Kálmán Olga folyik most minden csapból. És Kálmán Olga ezt élvezi. Igen, Kálmán Olga élvezi a rivaldafényt, a mikrofonerdőt, a kamerákat, a hosszú hónapokig nélkülözött figyelmet.
Apáti Bence
Európa politikai hagyatéka
Az úgynevezett populisták helyesen teszik, amikor a nemzetállamot jelölik meg a lojalitás forrásaként, ezt pedig liberális ellenfeleiknek el kellene fogadniuk.
Sir Roger Scruton
Súlyos kockázat a Nyugat-Balkán iszlamizációja
Az elmúlt évtizedek során betelepültek és a 2015 óta újonnan érkezett tömegek alapjaiban rajzolták újra az Európáról alkotott képünket.
Horváth József
Budapest tényleg többet érdemelne
Majdnem kétmillió ember otthonának, az ország szívének, Európa egyik fő turisztikai látványosságának, gyöngyszemének a vezetése nem feladat és felelősség, hanem lehetőség.
Ballai Attila
Küzdelem a fővárosért
Mindent egybevetve, Gyurcsány Ferenc az önálló főpolgármester-jelölt indításával valójában a politikai hatalom megszerzésén fáradozik.
Kulcsár Anna
Eladósodás helyett gyarapodás
Az immáron 75 hónapja folyamatosan tartó reálbér-emelkedés hatására nemcsak a fogyasztásban következett be növekedés, hanem a megtakarításokban is.
Novoszáth Péter
Gyermekvállalás és nyugdíj
A gyermeket vállaló és nem vállaló szülőpárok és párok életszínvonal- és nyugdíjkülönbsége az, amely a leginkább indokolja a reformot. Ez utóbbit látom a legsúlyosabb aránytalanságnak.
Botos József
A román politikusokhoz szólok
Néztem a csőcseléket, az eltorzult arcokat a televízióban, néztem, ahogy rárontottak egy maroknyi magyarra, rárontottak egy temetőre, rárontottak a halottak nyughelyére, sírkeresztekre.
Bayer Zsolt
Kortárs Machiavellik
A politikát Firenzében nem sokkal Machiavelli előtt éppúgy pénzemberek irányították, mint kevés kivétellel a mai Európában és világszerte.
W.-Nemessuri Zoltán
Úzvölgye: múltidézés és jövőkép
A teljes reménytelenségtől az isteni jel azonosításáig terjedő skálán mozog a június 6-i úzvölgyi temetőgyalázás magyar értelmezése.
Csinta Samu
A családvédelmi akcióterv az utolsó figyelmeztetés
Nyolcvannyolcezer – ennyi gyerek nem született volna meg, ha a 2010-es népesedési folyamatok változatlanul folytak volna tovább.
Pintér Balázs
Összecsomagolt bőröndök
A 2015-ös bevándorlási válság nyomán – amelynek következtében több mint egymillió muszlim érkezett, főleg Németországba – a nyugat-európai zsidóság veszélybe került.
Szőcs László
A világtársadalom liberális víziója
Szét kell verni azokat a közösségi formákat, amelyek évszázadokon, sőt évezredeken keresztül közös identitású, összetartó és egymással szolidáris csoportokra tagolták az emberiséget.
Fricz Tamás
Megroggyant a német centrum
2019 júniusa a Német Szövetségi Köztársaságban a Szociáldemokrata Párt (SPD) elmélyülő vezetési válságának jegyében kezdődött.
Kiss J. László
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.