Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 18., szombat, Piroska napja

Vélemény

A bölcsesség szeretete – Sir Roger Scruton halálára
Scrutonnak szép számmal vannak követői világszerte. Egyetem nélkül is iskolát alapított, amelynek erejét nem csupán követőinek, tisztelőinek száma jelzi, hanem ellenfeleinek silány magatartása is.
Lánczi András
Az emberi tényező szerepe a hírszerzésben
A technika körültekintő és rohamosan fejlődik, de az ember kreativitását, sokszínű lehetőségeit egy-egy kamera sohasem fogja átlátni.
Földi László
Tudomány a brexit szolgálatában
Boris Johnson tavaly szeptember végén úgy fogalmazott, hogy azt szeretné, ha a tudomány és a technológia fűtené a posztbrexit brit gazdaság virágzását.
Lovászy László
Karácsony kommunikációs stopja
Az újsütetű főpolgármester, Karácsony Gergely nem kívánja folytatni a Tarlós István által megkezdett gyakorlatot, a Budapestinfókat, amikor a főváros első emberét mindenről lehetett kérdezni.
Megyeri Dávid
A Wichmann
Wichmann Tamást megtalálták a filmesek is. Nem csoda, hiszen arc, figura, karakter, jelenség. A Werckmeister harmóniákban ő a Férfi tengerészsapkában.
Hegyi Zoltán
Felsülnek a radikális feministák
Hazánk a dokumentumot – az Európa Tanács egyezményét a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról – jól meghatározott indokkal, de mind a mai napig nem ratifikálta.
ifj. Lomnici Zoltán
Ellopott gyermekkorok balladája
Az apám a Petőfi gimnáziumba járt, ott lóg tablója a falon ma is. Én a Szilágyiba jártam, a Horváth-kert másik oldalára. A Horváth-kert két vége között feszül a kulturális önazonosság.
Bayer Zsolt
Élelmiszer-biztonság kaviáros szendviccsel és osztrigával
Sem a hazai, sem pedig az európai mezőgazdaság azért nem versenyképes, mert nagyon drágán állítja elő a termékeket a világ más országaihoz képest.
Balázs Ervin
Létrejött a tűz és a víz szövetsége
Egy potenciálisan kormányképes baloldali ellenzék nyomai kevésbé lelhetők fel. A reális alternatíva ma csak a visszarendeződés és a káosz.
Krómer István
Fölnézni – kire?
A televízió kreált figurái, majd az internetes szörnykütyük fokozatosan kiszorították a gyermek lelkéből a hazulról hozott értékeket: szeretet, őszinteség, a szülők iránti alázat.
Pilhál György
Jó, hogy elcsatolták Székelyföldet!
Egy, a Magyar Nemzetben megjelent írásra Gyáni Gábor válaszcikket küldött, ugyanakkor a válaszától függetlenül a témakörben Pataki Tamás munkatársunk is publicisztikát írt. Alább mindkét írást közöljük.
Pataki Tamás
A média lepattant Orbán Viktorról
A szegedi ügy kapcsán akár lehetne a hatalmat is ellenőrizni, de az ellenzéket támogató balliberális sajtó olyan néma csöndbe burkolózott, hogy a tücskök ciripelését is hallani lehet.
Apáti Bence
Gyurcsányné gyomra összeszorult
A hazudozás, és a belőle összeollózott bírósági ítélet joggal sérti a patai emberek és – pártállástól függetlenül – a magyar társadalom döntő többségének igazságérzetét.
Fegyőr elvtárs alaposan kivágta a rezet
Mind Fegyőr, mind a globalista zöldmozgalom kitűnően felmondja a frankfurti iskola által megalapozott kulturális baloldal – vagy inkább kultúrmarxista oldal – téziseit.
Fricz Tamás
Gyászos német szilveszter
2019 szilveszterét követően csak órákig lehetett titkolni, hogy mi történt Berlinben, Lipcsében. Kiderült ugyanis, hogy mindkét városban szervezett, összehangolt támadás érte a rendőröket.
Horváth József
Legyen több a bölcső, mint a koporsó!
Fontos arról is beszélni, hogy a megkésett gyermekvállalás alacsony várandóssági rátáján miként tudunk segíteni, léteznek-e alternatív megoldási lehetőségek.
Dr. Kőrösi Tamás
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …