Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja

Vélemény

Gyalázatos, ami a Jobbikban folyik
Ha bárkinek volt még kétsége abban a tekintetben, hogy a Jobbik teljes mértékben feladta önmagát, akkor a párton belül lezajlott legfrissebb események ezeket teljes mértékben eloszlathatták.
Borbély Zsolt Attila
A Magyar Honvédség megbecsülése
Szerintünk a honvédelem nemzeti ügy, amely három pilléren alapul: a Magyar Honvédség katonai képességein, a NATO-szövetség és a magyarok hazafias elkötelezettségén.
Németh Szilárd
Demeter Mártát utolérték a következmények
Demeter Márta nevét az utóbbi időben szinte alig hallhattuk, pedig pár évvel ezelőtt még az egyik legtöbbet szereplő női politikus volt.
Apáti Bence
Anyanyelvek napja: nemzeti és globális sorskérdéseink
Valójában csak az a nyelv van viszonylagos biztonságban, melyeket az iskolai oktatástól az államigazgatáson keresztül a teljes tudományos életben használnak.
Pomozi Péter
Megzavarodtak a klímahisztériázók
Még ma is kapkodják a fejüket az önmagukat zöldnek valló, de valójában csak a pártjuk zászlaját zöld színekkel megpettyező balliberálisok.
Haraszti Gyula
A tanterv támadása is a háború része
Az elmúlt hetekben, talán nehezen érthető okokból, elemi erővel robbant ki a vita a megújított Nemzeti alaptantervről (NAT) a magyar közbeszédben.
Horváth József
A perui nagykövet esete és a szolgálatok felelőssége
Először az Index.hu-n, Dezső András neve alatt jelent meg a hír, miszerint a Peruba akkreditált korábbi magyar nagykövet nyomozás alatt áll egy nemzetközi gyermekpornográfügy gyanúsítottjaként.
Földi László
Ellopott gyermekkorok balladája (6. rész)
Mi mindannyian Dzsem hercegek voltunk. Csak nem a hazánkból száműztek minket, hanem a valódi históriánkból, az igazi kulturális szövedékünkből.
Bayer Zsolt
Szervkereskedés
Jó, ha a nyilvánosság is megtudja, az egészségügyi piacon olyan maffiózók vannak jelen, akikhez képest a Keresztapa világa egy babazsúr.
Bayer Zsolt
Péter, maradj velünk!
Már úgyis nehezen betölthető űr keletkezett Gréczy Zsolt hűlt helyén, még egy ilyen kaliberű államszemélyről már nehezen tudnánk lemondani.
Krómer István
Sületlenség az európai minimálbér
Dobrev Klára éppen azoknak ártana, akiknek látszólag kedvezni akar. Ráadásul elveszne az a költségelőnyünk, amely eddig rengeteg külföldi beruházást hazánkba vonzott.
Mádi László
Karácsony ideológiai háborúja
Budapest főpolgármestere bojkottot hirdetett a Hír TV ellen. Addig nem ad nyilatkozatot a Hír TV-nek és nem tesz eleget a meghívásának, amíg a Hír TV nem kér bocsánatot.
Löffler Tibor
2010-2020: a magyar siker évtizede
Hiába beszélt tévképzetei közepette Gyurcsány Ferenc arról, hogy az elmúlt években Magyarország tönkrement, a valóság és a tények teljesen mást mutatnak.
Deák Dániel
Halványkék pötty a galaxisban
A Földről, amelyen élünk és amit kölcsönkaptunk itteni tartózkodásunk idejére, jó néhány kitűnő fotográfia készült. A világűrből természetesen. Onnan jól látszik, hogy milyen szép kék.
Hegyi Zoltán
Nemzeti identitás versus bolsevikok
A helyzet elkeserítő: napjainkban tudományos karriert lehet azzal csinálni, ha tudományos kutatómunkánk arra irányul, hogy hogyan lehetne a vörösterror áldozatainak számát csökkenteni.
Gulyás László
Az egykori népbiztosok színvonalán támadják a Nemzeti alaptantervet
Kritizálják azt, hogy az új NAT-ban hangsúlyos a nemzettudat és kiemelten kezeli a nemzeti identitást, de pontosan megmagyarázható, hogy miért.
Köő Artúr
Kurz kuruc vagy labanc?
Mit csinál Sebastian Kurz? Szabad-e bízni benne? Sokan teszik fel itthon ezeket a kérdéseket a fiatal osztrák politikus kapcsán.
Pócza István
A magyar közéletben megjelent a liberális rasszizmus
Ha a fehér férfiak elnyomók, akkor ezt az elnyomást meg kell szüntetni, jöhet a lázadás és a forradalom. Niedermüller Péter hírhedt megnyilvánulása ebbe a sorba illeszkedik.
Fricz Tamás
A Momentum Mozgalom az identitás nélküli emberek pártja
A Momentum nem egy generáció, hanem egy kulturális defektus kifejeződése, a generációs jelleg csak szociológiai következmény (életkor) és kommunikációs eszköz.
Botond Bálint
Közérdekű adatigénylés
Önök immáron egy éve elindítottak egy aljas kampányt, amellyel azt a látszatot keltették, mintha jobboldali közszereplők más elbírálás alá estek volna, mint a többi lakó.
Bayer Zsolt
Kína képes leküzdeni a járványt
A kínai kormány és nép őszintén hálás azért a segítségért, amelyet Magyarországtól kapott a Koronavírus-járvány leküzdésére tett erőfeszítéseihez.
Duan Jielong
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!