Nyugaton önként térdeltek le az erőszak előtt

Jelen állapotában az Európai Unió lázas beteg. Folyamatosan gyengül, veszíti el az erejét.

Horváth József
2021. 07. 09. 6:58
null
Würzburg, 2021. június 26. Az áldozatok iránti kegyeletét rója le egy fiatal nõ a helyszínnél 2021. június 26-án, miután az elõzõ este egy szomáliai származású férfi késsel járókelõkre támadt és hármat megölt, ötöt megsebesített a bajorországi Würzburgban. A támadót rendõrök lõfegyverrel ártalmatlanították és õrizetbe vették. MTI/AP/Michael Probst Fotó: Michael Probst
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jobb állva meghalni, mint térden csúszva élni.”

(Emiliano Zapata)

Az elmúlt hetekben Nyugat-Európában olyan súlyos bűncselekmények történtek, amelyek ismét az illegális migráció valós veszélyeire döbbentették rá az embereket. Würzburgban egy 2015-ben érkezett, állítólag Szomáliából származó, állítólag huszonnégy éves férfi három nőt halálra késelt, többet pedig súlyosan megsebesített. A rendőrség alig fél órával a támadás után már „tudta”, hogy az elkövetőnek nem volt iszlamista indítéka. Egy pszichésen zavart ember szörnyű tettének minősítették a történteket. Igaz, hogy a szemtanúk szerint „Allah akbar!” felkiáltással gyilkolt. Igaz, hogy a házkutatás során az Iszlám Államhoz köthető anyagokat találtak nála, és a telefonjáról is ilyen adatokat rögzítettek. Valójában tömeggyilkosság történt, aminek elkövetője úgy tartózkodhatott hat éve Németországban, hogy semmi biztosat nem tudtak róla. Évek óta élhet a német adófizetők pénzéből, amit most meg is „hálált”.

Ausztriában négy fiatal afgán migráns bedrogozott, megerőszakolt és meggyilkolt egy kislányt. Az elkövetők korát itt is csak feltételesen fogadhatjuk el. Hiszen bemondás alapján rögzítették a hatóságok, amit ellenőrizni akkor sem tudnának egykönnyen, ha lenne rá igény. De nincs. Főleg azért, mert a fiatalkorúnak regisztrált migránst nem lehet kiutasítani. Az idősebbik férfit egyébként ismerték a hatóságok mint kábítószer-kereskedőt. De amíg nem gyilkoltak meg egy gyereklányt, nem léptek fel ellenük.

Két szörnyű bűncselekmény, de valójában már alig éri el a média és a politikusok ingerküszöbét. Sőt az osztrák közszolgálati televízió azt vetette a kormány szemére, hogy azért történt a gyilkosság, mert nem törődnek kellő odafigyeléssel a súlyosan traumatizált menekültek integrációjával. Vagyis a bűn relativizálása, a bűnösök felmentése szinte azonnal kezdetét vette.

A német és az osztrák politikusok természetesen élesen elítélték a két támadást. Megdöbbenésüknek adtak hangot, bejegyzéseket írtak a világhálóra, nyilatkoztak, együttérzésükről biztosították az elhunytak hozzátartozóit. Ahogy már oly sokszor az elmúlt évek során. Szinte rutinszerűen döbbennek meg, éreznek együtt. Valószínűleg úgy gondolják, hogy ezzel megtették a kötelességüket. Egyébként is vannak fontosabb feladataik. Sokkal súlyosabb veszélyek leselkednek Európára, a demokráciára, mint néhány pszichésen sérült, súlyosan traumatizált migráns akciója.

A belga hatóságok példás keménységgel léptek fel Mechelen városában. Egy békés tüntetésen a tiltakozók Stop iszlamizáció! feliratú molinót feszítettek ki. Négy tüntetőt gyorsított eljárásban börtönbüntetésre ítéltek a rasszista, kirekesztő, megbélyegző transzparens miatt. Ezzel szinte biztos, hogy helyreállt a világ rendje Belgiumban. Főleg, ha tudjuk, hogy Mechelen ötöde már muszlim vallású, minden második megszülető gyermek bevándorló-hátterű.

Ráadásul itt van Magyarország ügye is. A magyarokkal egyébként is mindig baj van. Nem elég, hogy nem engednek be csak néha-néha gyilkoló migránsokat, most még a magyar gyerekek körében az LMBTQ-propagandát is gátolni akarják. Na, szerintük ez jelenti az igazi veszélyt az Európai Unió egységére.

Horst Seehofer német belügyminiszter dörgedelmes hangon jelentette be, hogy szerinte meg kellene vonni az uniós támogatás egy részét a „homofób” törvény miatt. Az ő felelősségét így hátha nem firtatják majd a német választók az elveszett biztonságuk miatt. Még ennél is határozottabb, keményebb volt Mark Rutte holland miniszterelnök: „Az a célom, hogy Magyarországot térdre kényszerítsem! Ha nem fogadják el a magyarok, hogy nem szabad senkit diszkriminálni Európában, akkor kifelé velük az EU-ból!” Nem meglepő szavak egy olyan politikustól, aki fiatalon a gyermekekkel és állatokkal folytatott szexuális kapcsolatok törvényesítését sürgette Hollandiában. De az unió napjainkra már ennél nagyobb problémát is megoldott. A néhány napja elfogadott EP-jelentés szerint a transzgender férfiak is teherbe eshetnek, gyereket is szülhetnek. Ezt meg is szavazták a balliberálisok, köztük természetesen a magyar baloldali uniós képviselők is. Szóval pillanatnyilag úgy látják Brüsszelben, hogy az EU-t leginkább fenyegető veszélyek Budapestről érkeznek. A migráció elutasításával, a radikális iszlám terjedésének akadályozásával, a genderpropaganda korhatárhoz kötésével.

Van egy rossz hírem a számukra. Lehet, hogy a kényelmes brüsszeli irodáikban, szépen gyarapodó bankszámláik adta nyugalmukban nem akarják észrevenni, de ők már senkit sem kényszeríthetnek térdre. Ugyanis ők maguk ráadásul önként térdeltek le. Öngyilkos politikájukkal térdre kényszerítették saját országaikat, nemzeteiket. Németország, Franciaország, Belgium, Hollandia, Svédország már térdre kényszerült. A radikális iszlám előtt, az évezredes európai kultúrát szétverni akaró genderpropaganda előtt, az erőszak előtt.

Itt tartunk most. Jelen állapotában az Európai Unió lázas beteg. Folyamatosan gyengül, veszíti el az erejét. Mégis úgy tesz, mint a béka a mesében. Nagyra fújja magát, hogy megijedjenek tőle. Aztán vagy sikerül a csel, vagy kipukkan.

Nincs mese. El kell dönteniük, hogy mit akarnak a nyugat-euró­pai polgárok. Képesek lesznek-e a többséget felrázni az apátiából, és elhitetni velük, hogy még fel tudnak állni? Még megállíthatják ezt a lassú, de folyamatos eróziót. Ehhez bátorság, elszántság kell. Vagy végleg feladják, és térdre rogyva várják a hódítókat. A következő időszak sorsdöntő kérdése tehát az lesz, hogy Nyugat-Európa megrendült országai mernek-e még józan, szilárd talajon álló, nemzetét és Európát egyaránt szerető politikusokat kiválasztani és követni. Mark Rutte holland miniszterelnök arról beszélt, hogy nincs felesége, élettársa sőt soha nem volt még barátnője sem, mert nem volt rá ideje… Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek öt gyermeke és már unokái is vannak. Vajon melyikük számára fontosabb az európai emberek jövője?

A szerző az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója

(Borítókép: Az áldozatok iránti kegyeletét rója le egy fiatal nő Würzburgban 2021. június 26-án, miután az előző este egy szomáliai származású férfi késsel járókelőkre támadt és hármat megölt, ötöt megsebesített a bajorországi Würzburgban. Fotó: MTI/AP/Michael Probst)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.