idezojelek

Nácimosdató újságírók

Tóth Péterről, Szeged jobbikos jelöltjéről, aki mellé-mögé maga Gyurcsány Ferenc is beállt, már itt és a más jobboldali sajtótermékekben igen sok szó esett.

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence
Cikk kép: undefined
2021. 08. 28. 9:00
Fotó: Rosta Tibor

Tóth Péterről, Szeged jobbikos jelöltjéről, aki mellé-mögé maga Gyurcsány Ferenc is beállt, már itt és a más jobboldali sajtótermékekben igen sok szó esett. A baloldalon viszont alig, de erről kicsit később. Tóth úrnak, ha lehet, még hírhedt elődjét, a szintén a teljes baloldal által támogatott Bíró Lászlót is sikerült felülmúlnia. És itt most nem nagy dolgok és nemes cselekedetek véghezvitelére kell gondolni, hanem nagyipari zsidózásra és cigányozásra. Pedig nem volt alacsonyan az a léc.

Hiszen Bíró tetves zsidózott, Judapestnek becézte a fővárost, de egy alkalommal azzal kapcsolatban is egyetértését fejezete ki, hogy a cigányok – úgy az összes – koszos. Gyurcsány legújabb barátja azonban még csak nem is súrolta a magasra helyezett akadályt; gond nélkül átugrotta azt. Tóth nem egy amolyan szalonnáci (volt), hanem többször is teljesen egyértelműen és nyíltan kifejezésre juttatta, hogy mit is gondol valójában a zsidóságról, a cigányokról és a homoszexuálisokról. A magyar faj védelméről írt, ráadásul egy Élettér nevű tanulmányban, ahol a „cigányság visszaszorításáról”, „a cigányság által elfoglalt terek visszaszerzéséről” ötletelt, a melegeket genetikai hulladéknak nevezte, a zsidókat pedig nemes egyszerűséggel csak bibsiknek, akikre ­valamiért nagyon haragudhatott, mert úgy gondolta, hogy ők tehetnek a világ összes problémájáról.

De ez mind semmi – tényleg, nem vicc –, mert időközben előkerült egy olyan általa megosztott mém is, amelyben a Terminátor című film egyik jelenetét dolgozta fel egy ismeretlen náci tréfagyáros. A képen Schwarzenegger (Terminátor) a kis John Connornak újságolja el széles mosollyal az arcán, hogy a jövőben már se cigányok, se zsidók nem fognak élni. A „viccet” Gyurcsány barátja pedig azzal az ütősnek szánt mondattal kommentálta, hogy: „Hát igen, van megoldás.” Igen, ezt az embert támogatja Gyurcsány és a Demokratikus Koalíció. És igen, ez nem egy párhuzamos dimenzióban, hanem itt, Magyarországon, a valóságban történik.

Ahogyan az is, hogy a kirakat- és megélhetési antifasiszta balliberális értelmiség milyen beszédes csöndbe burkolózik. Se egy felháborodott Facebook-poszttal, se egy petícióval nem lehet találkozni, de még egy halk sikkanást sem lehet hallani. Pedig ezekben a liberálisok nagyon jók. A legjobbak. A petíciók gyártásában és a jajveszékelésben. Gondoljunk csak Demeter Szilárd esetére! Akkor a fél világot fellármázták, majd hetekig tomboltak, pedig a főigazgató egy félmondatnyi antiszemitizmust sem rejtett el a publicisztikájában, mindössze egy talán nem túl szerencsés párhuzamot vont a nácik és az eltörlés kultúráját preferáló és a konzervatív értékeket gyűlölő ultraliberálisok között. A zsidók fizikai megsemmisítésének ötletén röhögcsélő Tóth Péter azonban együtt pultozhatott Gyurcsánnyal. Tehette ezt úgy, hogy a hivatásos és hobbirettegőknek egy szava nem volt a valóban náci jelölttel kapcsolatban.

De az is teljesen érthetetlen, hogy a homoszexuálisokat genetikai hulladéknak nevező Tóth támogatása miatt a Pride szervezői és a hiperérzékeny LMBTQ-lobbi sem verik a vészharangokat. Sőt a napokban Jakab Péter, a Jobbik elnöke és frakcióvezetője egy olyan vidám szelfit osztott meg az oldalán, amelyen a homoszexualitását nyíltan vállaló VV Zsolttal utazik egy kisbuszban. Talán pont Szegedre tartottak. Itt csapjon agyon a villám, ha értem! Nem csapott. Úgyhogy folytatom. Péntek reggeli hír, hogy a zsidó nép eltörléséről álmodozó Tóth Péter a mérések szerint nagy valószínűséggel el fogja bukni az előválasztást. A jelek szerint a választók gyomra sem veszi be a jobbikos egészen elképesztő kijelentéseit és Facebook-posztjait.

Pedig a ballib sajtó mindent megtett. Az elhallgatás, az elrejtés módszerét alkalmazták Tóth „munkásságával” kapcsolatban. A botrány után valahol a hírfolyam közepén elhelyeztek, persze jó alaposan elrejtve, egy-egy cikket, majd néma csend. Pedig tudjuk, hogy hány anyaggal szoktak előrukkolni, ha a szent ügy számukra igazán fontos. Napi huszonöt alatt meg sem állnak. Olyankor napokig mást sem lehet olvasni a ballib lapokban. A kutatás azonban azt bizonyítja, hogy bár a baloldal meg van győződve róla, hogy vidéken – szerintük: Mucsán – csupa náci és cigánygyűlölő ember él, akik miatt nélkülözhetetlenek a Tóth- és Bíró-féle antiszemiták meg a Jobbik, a valóságban – hála Istennek – és Bíró Marianna, a Telex újságírójának legnagyobb bánatára ez nagyon nem így van. Igen, a Telex dolgozója szerint Tóth múltja mindössze úgymond „vitatható”, és miközben a Publicus Intézet kutatását idézi, többször is az „érdekes” kifejezést használja.

A nácimosdató újságíró azzal zárja sorait, hogy bár a jelölt „szembenézett a múltbeli hibáival, sokak számára sértő, meggondolatlan kijelentéseivel, ez a bocsánatkérés még nem egyenlő az ellenzéki érzelmű választók meggyőzésével”. Aki Tóth mondatában megtalálja a bocsánat, az elnézést vagy a megbántam szavakat, az vendégem egy halászlére a Szegeden található Roosevelt téri halászcsárdában.

Összefoglalva: miközben a Vágó Istvántól Szabó Tímeáig a turul miatt a komplett baloldal a náci birodalom felvonulásaihoz hasonlította az augusztus 20-i ünnepséget, aközben Tóth Péterről nemhogy szavuk sincs, de támogatják a jobbikos jelöltet. Aki szerint a zsidók megsemmisítése csak egy apró múltbeli hiba, és aki szerint egy újabb holokauszt iránti vágyakozás mindössze sokak számára lehet sértő. Ja, azt mondtam, hogy Dobrev szerint a magyar kormány rasszista?

Borítókép: MTI/Rosta Tibor

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.