idezojelek

A Márki-Zay-művelet a szabadság ellen

A Gyurcsány-féle hazafiatlan népfront előválasztásnak hazudott komédiájának nem volt valódi tétje, de a szemfényvesztés azért szolgál néhány tanulsággal.

Cikk kép: undefined

A Gyurcsány-féle hazafiatlan népfront előválasztásnak hazudott komédiájának nem volt valódi tétje, de a szemfényvesztés azért szolgál néhány tanulsággal. A kenetteljes, szemforgató összefogósdi mögül először is időről időre kivillant a legkíméletlenebb, ziháló hatalomvágy. A nyilvános üzengetések megmutatták, miféle ócska, pusztán hatalomtechnikai trükköket érvényesítő kormányzásra számíthatunk, ha ez a szedett-vedett bagázs valamilyen végzetes baleset nyomán ismét karmaiba kaparintja az ország vezetését.

Nyilvánvalóvá vált azután, hogy a moslékkoalíció miniszterelnök-jelöltségre áhítozó ripacsai sok mindennek nevezhetők, jellembajnoknak azonban bizonyosan nem. A legnagyobbat bukó Fekete-Győr például azzal tűnt fel a színen néhány évvel ezelőtt, hogy nem meggyőződésből, hanem pusztán a belépő hatásossága miatt hazug, mert kizárólag Budapesten folytatott gyűlöletkampánnyal fúrta meg pártjával együtt a magyarországi olimpiát. Vagyis a rendezői balról bekacsázva indulásból hazaárulóvá vált.

A Jobbik Vona által elkezdett Ballikká züllesztését beteljesítő Jakab a törleszkedő árulás legvisszataszítóbb megtestesítője, aki addig berzenkedett gazdája, Gyurcsány ellen, mígnem utóbbi a versenyhelyzetet eleve lenullázó elvtelen paktum megkötése után kipenderítette a tánctérről. A zabrált Apró-villából lopást és elszámoltatást káráló, családilag bolsevik Gyurcsányné miféleségét nem kell részletezni.

A balfék Karácsony (akivel kapcsolatban, vele ebben egyetértve, nekünk is alapvetően az az érzésünk, hogy mi a franckarikáért vállalta el ezt az egészet) Gyurcsánytól Gyurcsányig jutott, hogy végül, gyaníthatóan külföldön meghozott döntés nyomán, befejezett múltként aláhulljon a biciklisávjai meg a csövesei közé.

Aztán itt van ez az álkonzervatív Márki-Zay, aki össze akar fogni Gyurcsánnyal és Dobrevvel, és akit a Bajnai-kormány pénzügyminisztere, Oszkó Péter nemes egyszerűséggel csak futóbolondnak titulált. A magát jobboldalinak hazudó hódmezővásárhelyi Cipolla az úgynevezett előválasztás (valójában tekergőző-furakodó helyezkedés) során sebes szélkakaskodást produkált, csoda, hogy nem repült le a nyakáról a feje. Az első forduló után először azt mondta, hogy Dobrevvel több dologban egyetért, mint Karácsonnyal. Aztán azt mondta, hogy közösen indulnak Gyurcsányné ellen Karácsonnyal, győzelmük esetén pedig majd elosztják a szajrét, azaz a zihálva vágyott hatalmat. Ámde Karácsony még haza sem ért a közös sajtótájékoztatóról a bedugult Budapesten, Márki-Zay már azt vágta a fejéhez, hogy az időközben visszalépett Tóth Csabával, a – nevezzük így eufemisztikusan – szocialista hatalomgyakorlás emblematikus figurájával közösen vezette Zuglót – noha Karácsony azt állította, hogy nevezett Tóth elvtárs korábban megfenyegette őt.

Hogy pontosan mi történt egy hét alatt, ki és hol döntött, azt csak sejthetjük; a magunk részéről biztosak vagyunk benne, hogy a végső parancsot némi zsarolás után külföldön adták ki, hiszen az egész ellenzéknek látszó siserehad látványosan idegen érdekek ügynökeként mozog.

A második körben Gyurcsányné és Márki-Zay feszült egymásnak. Két sötét alak, a régi és az új bolsevizmus irtóztató figurái.

Utóbbi már 2018 februárjában, a már akkor építgetett moslékkoalíció epizódsikerét hozó hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás kampányában akasztással fenyegette meg a kormányt, így: „nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán kívül”. Ez tehát az alaphang, ami tökéletesen rezonál a hazafiak holttesteit vasvillával IFA-platóra hányni vágyó vérgőzös gyűlöletre és a jogállam, a törvényesség megszüntetését nyíltan hirdető diktatórikus, puccsista handabandázásra.

Ez a pszichopata lelkiség köszön vissza abban a gátlástalanságban is, amellyel Márki-Zay leb…zizott egy minisztert és egy kereszténydemokrata politikust egy bukott drogpropagandistával kvaterkázva, aljas gyávasággal persze gondosan tartózkodva konkrét nevek említésétől.

A bolsevik tempó zsigerileg sajátja Márki-Zaynak. Normális, tisztességes ember nem rögzíti titokban másokkal folytatott beszélgetéseit, a hódmezővásárhelyi kalandor viszont – talán unokatestvére, a sunyi diktafonozásról hírhedtté vált Hadházy Ákos példáját követve – ezt teszi. Jogellenesen persze, amint azt Péterfalvi Attila kijelentette a Vásárhely24 portálnak. Az adatvédelmi biztos szerint „egy polgármester nem a titkosszolgálatnak dolgozik: semmilyen jogosítványa nincs a titkos adatgyűjtésre.”

Utóbbi kijelentés tényszerűen igaz, a mondat első felének valóságosságára a konkrét személy esetében nem vennénk mérget. Egyszer talán megtudjuk, mit csinált éveken keresztül Márki-Zay és családja Kanadában és az Egyesült Államokban, van-e köze dicstelen közéleti nyüzsgésének ahhoz a tényhez, hogy odaát – állítólagos jobboldalisága ellenére – lelkesen dörgölőzött a Soros-birodalom által is támogatott Demokrata Párthoz, és mi végre szponzorálta a famíliát a fényevésnek nevezett elmebaj egyik hazai főprófétája, feltételül szabva, hogy hazaköltözzenek – amint ezekről maga beszámolt a Szeretemország című „beszélgetőkönyvben.” Aminek ki a szerzője, na ki? Bizony, Kálmán Olga, az ATV egykori ÁVH-kihallgatótiszt stílusú propagandistája, a Gyurcsány-párt, így Dobrev egyik pitbullja.

Hoppá?

Hoppá bizony.

Vásári komédia volt ez, nem előválasztás. Annál inkább, hiszen a miniszterelnököt az Országgyűlés választja. Szokásjog alapján ugyan a köztársasági elnök a győztes lista vezetőjét kéri fel kormányalakításra, de ez jogilag nem kötelezi a parlamenti többséget. Pláne akkor, ha azt a jogot, a törvényt jó előre nyíltan semmibe vevő, vagyis önkényuralmat, diktatúrát meghirdető szélsőbaloldali politikai erő adja. Akik az előválasztási szemfényvesztésben új ellenzék megszületését vélik felfedezni, végzetes tévedésben vannak. A bohózat első körének eredményeiből fakadóan a hazaáruló népfront esetleges győzelme esetén, akárkinek is hívják a miniszterelnököt, a Gyurcsány-párt diktálja majd a tempót. Az elvtelen, mindennap más ideológiát hirdető új jakobinizmus továbbra is a régi bolsevizmus foglya marad, párhuzamosai nem a végtelenben, hanem itt és most találkoznak, a váltót pedig idegenben állítgatják szabadságunk, jövőnk megfojtására.

A szerző újságíró

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.