idezojelek

Márki-Zay esete Trumppal

Vajon Trump felidézése (mint mumus) folytatódik-e a továbbiakban Márki-Zay Péterre nézve? Álmában persze Péter nyilván Trumpnak képzeli magát.

Cikk kép: undefined

És a végén csak egy marad. Mint már ismeretes, Márki-Zay Péter (mostantól MZP) a befutó. Vagy inkább talán befutóbolond, annak alapján, ahogy Oszkó Péter pár napja titulálta az ambíciótól duzzadó hódmezővásárhelyi polgármestert. Gyurcsányné Dobrev Klára pedig azt merészelte mondani, hogy a baloldali előválasztás győztese Donald Trumphoz hasonló személyiségjegyeket mutat. Ma már persze szent a béke a házaspár és a polgármester között. MZP már volt is eligazításon Gyurcsánynál. Egy újabb báb került tehát Gyurcsány keze ujjára.

Ám amit időről időre elfelejtenek a Trumppal példálózó pánikkeltők, hogy Trumpnak a mai napig létezik egy kitartó, 75-100 milliós nagyságrendű szavazóbázisa az Egyesült Államokban, amely követőtábor a határokon túl is aktív, így hazánkban is. A tervek szerint a békemeneten is ott lesznek az amerikai–magyar patrióták szép számban. Márpedig 75 millió amerikai Trump-szavazó nem kis tömeg. Ez a szám hozzávetőlegesen egyenlő Izland, Málta, Luxemburg, Észtország, Lettország, Szlovénia, Litvánia, Albánia, Horvátország, Írország, Norvégia, Szlovákia, Finnország, Dánia, Szerbia, Bulgária, Svájc és Ausztria teljes lakosságával. Ráadásul mivel Európa-szerte a népesség mindössze fele járul az urnákhoz, így nyugodtan hozzávehetjük ehhez még Magyarországot, Svédországot, Portugáliát, Csehországot, Görögországot és Belgiumot is. Ez mintegy huszonnégy európai országnyi szavazóbázis, ennyien támogatják a volt elnököt az Egyesült Államokban. És talán még egyszer ugyanennyien a világ többi részében.

Múlt tavasszal volt szerencsém két Trump-gyűlésre ellátogatni Floridában, ahol személyesen is megtapasztaltam a volt elnök iránti rajongást. Úgyhogy enyhén szólva megalapozatlan úgy nyilatkozni Trumpról, mint valami degenerált mumusról. Ennek persze valójában egy oka lehet: hogy a liberális globalista háttérhatalom (amelynek szerves része a gyurcsányi baloldal) retteg a patrióta elkötelezettségű Trumptól csakúgy, mint Orbántól. De most, hogy a baloldali előválasztásoknak vége, Márki-Zaytól vajon még mindig rettegni kell a Gyurcsány klán szerint? Vajon vele kapcsolatban mit terveltek ki a Szemlőhegyen a vacsoraasztalnál?

Gyurcsányné Trump arrogáns stílusát és erőszakosságát emelte ki, amire szerinte MZP kommunikációs stílusa erősen hasonlít. Pedig nem kellett volna ilyen messzire mennie. Hiszen ha jól körülnézett volna a saját háza táján, hamar fel tudott volna fedezni egy hasonló habitusú bukott politikust. Mellesleg nem minden szavazó kizárólag a kommunikációs stílusa alapján ítél meg egy vezetőt. A patrióták jellemzően egy patrióta elkötelezettségű elnökre vagy miniszterelnökre voksolnak, a liberális globalisták pedig tendenciózusan liberális globalista jelöltekre húzzák be az X-et. Kérdés, hogy MZP minek tekintendő, amire világos választ egyelőre még kevés elemző volt képes adni. Konzervatív, kereszténydemokrata, jobbra húzó vagy éppen balra tartó? Vagy csak egyszerűen egy hatalomra és hírnévre vágyó szürke egérről van szó, akinek nincs kialakult álláspontja, átfogó víziója Magyarország felvirágoztatására.

A „soap opera”, a szappanopera, ahogy Bod Péter Ákos említette a minap, ezzel persze nem ért véget. Hetek, sőt hónapok óta figyeljük a cirkuszt, amit a baloldali oldal produkál. Jómagam nyitott elmével állok a műsor előtt, nézem az ATV-t is időnként, és minden egyéb médiafelületet, hogy megfelelően tájékozódjak. Ugyanakkor nehéz egy patrióta gondolkodású elemzőnek (szavazónak) higgadtnak maradnia a durcás kirohanások, marakodások és hatalomvágytól elragadtatott kijelentések közepette. Mintha az 1975-ben bemutatott Száll a kakukk fészkére című filmet nézném újra, benne Jack Nicholsonnal, aki még agylebenykimetszését követően is a legnormálisabbnak tűnt a bolondokházában a mostani baloldal egyes eklatáns hangadóihoz képest.

Vajon Trump felidézése (mint mumus) folytatódik-e a továbbiakban MZP-re nézve? Álmában persze MZP nyilván Trumpnak képzeli magát. De a polgármestert más, Trumpnál lényegesen autoriterebb politikushoz is hasonlították már. Egy kreatív internetes mém szállingózott nemrég a neten, amely MZP-t és ­Nicolae Ceaușescut ábrázolja egymás mellett, meglehetősen hasonló arcvonásokkal. A baloldal Trump elleni cinikus hadjárata azonban lejárt lemez, már senki sem veszi be az amerikai demokrata vezetés Trump-fóbiás kirohanásait. Trump olyan, amilyen. Szókimondó, néhol felfuvalkodott, tekintélyelvű vezető, ugyanakkor vagyonos, sikeres üzletember és szilárd hazafi. Valamint azt se felejtsük el, hogy óriási követőtábora van, és hogy ismert közéleti személyiségek százai támogatták. Közülük párat érdemes felidézni: Larry Ellison (Oracle-alapító), Elon Musk (Tesla, SpaceX), Jon Voight (színész), ­Stephen Baldwin (színész), Kirstie Alley (színész), Jack Nicklaus (híres golfbajnok), Chuck Norris (színész), Clint Eastwood (színész, filmrendező), Mike Ditka (NFL-edző), James Woods (színész), Dennis Quaid (színész), Hershel Walker (NFL-futballjátékos), Mike ­Tyson (bokszoló), Gary Busey (színész), Dennis Rodman (kosárlabdázó), Lou Ferrigno (színész), Hulk Hogan (díjbirkózó, színész), Wayne Newton (Las ­Vegas-i sztárénekes), (NFL-játékos), ­Bruce Willis (színész), Sylvester Stallone (színész), Charlie Sheen (színész) stb.

A fentiek alapján tegyük fel a kérdést: van legitimitása a volt amerikai elnöknek? „Mi az, hogy! Nagyon is!” Úgyhogy ez a Trump-ellenes lejáratókampány önmagában is zsákutca. Nem arról kellene inkább beszélnünk, hogy mexikói oldalról a drogbandák miért lőnek át az amerikai oldalra, a Nemzeti Gárda bátor tagjaira? Hogy miért áll nyitva a határ, és miért özönlenek be illegális, hívatlan karibi és dél-amerikai migránsok százezrével Texasba? És hogy ki a felelős ezért? Trump? Vagy netán a Biden–Harris duó? Mi a véleménye Gyurcsányéknak erről? És persze jó lenne most már ezekről a világpolitikai kérdésekről MZP véleményét is megtudni.

MZP-nek konkrét véleményt kell mondania a progresszív baloldal nemzetközi színtéren is jól ismert, határokon túlívelő programtervezetéről. A térdepeléses bohózatról. A sportéletet is gúzsba kötő politikai korrektség betegségéről és a fehérember-ellenes rasszizmusról. Az LMBTQ-lobbi ámokfutásról. A pénzforrások visszatartásával történő brüsszeli politikai zsarolásról. A kevert társadalomépítő, illegális migrációról és határpolitikáról. A déli határkerítésről. Lebontaná-e? Mondja meg, mondja ki!

Az eddigi belharcok a progresszív baloldalon mindeddig elfojtották a valódi nagy kérdéseket. Ezeket kell hangsúlyozni majd a kampányfinisben. Hogy miképp tudjuk hazánkat megőrizni független, szabad országként Európa közepén. Hogy miként tudjuk kultúránkat fenntartani és ápolni. Miként tudunk határon túli testvéreinknek segíteni fennmaradásuk érdekében. Vagy miként tudjuk nemzeti identitásunkat megőrizni. És hogyan tudunk megálljt parancsolni a szemkilövető bukott miniszterelnök és az Apró-unoka görcsös hatalmi ambícióinak, amelynek készséges és buzgó előfutára MZP.

MZP-nek arra is választ kell adnia, hogy miképp kerülhetjük el a brüsszeli gyarmatosítást. És miképp tudunk az Európai Egyesült Államoknak megálljt parancsolni. Valamint egy boldog, fejlődő, hagyománytisztelő, biztonságos és szép hazát teremteni hosszú távon minden magyar ember számára.

Borítókép: Márki-Zay Péter polgármester beszél a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén a városháza dísztermében Fotó: Ujvári Sándor

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.