idezojelek

Óvakodjunk a vírusszakértőktől!

António Guterres és a kötelező világoltás – eddig és ne tovább!

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás
Cikk kép: undefined
2022. 05. 08. 6:58

Nemrég döbbenetes hír került napvilágra. António Guterres ENSZ-főtitkár úgy vélekedett az év elején a virtuálisan megrendezett Világgazdasági Fórumon, hogy az egész világon mindenkit be kellene oltani a koronavírus ellen, máskülönben az emberiség soha nem tud megszabadulni a kórokozó és variánsai okozta világjárványtól – írta az MTI.

Egy kicsit megkeseredtem a hír hallatán, már csak azért is, mert Guterres úr ezt éppen azon a Világgazdasági Fórumon (World Economic Forum, WEF) jelentette ki, amelynek vezetője immáron megalakulása, 1971 óta az a Klaus Schwab, aki 2020-ban, a pandémia kezdetén máris megírta a Covid 19: The Great Reset című művét, amelyben lényegében meghirdette a globális technokrata elit által irányított világtársadalom riasztó vízióját. Egy 21. századi neokommunizmusét, amelyben a nemzetállamok jelentéktelenné válnak, megszűnnek, a hagyományos állam „elhal”, hogy átadja a helyét a gigacégek és gigabankok, a Big Tech, a Big Pharma, a Big Banks által irányított szép új világnak, amelyben, bár senkinek sem lesz tulajdona, mindenki „boldog lesz”.
Valahogyan azt kezdtem el érezni Guterres úr nyilatkozata kapcsán, hogy itt valami mégsem stimmel. Világkormány, világtársadalom és kötelező világoltás minden embernek – ez így együtt túlzottan is összecseng, ez az igazi probléma.

Már csak azért is, mert meg kell kérdeznem: tudják-e önök, hogy ez év márciusában a WHA, az ENSZ Egészségügyi Világközgyűlése új, globális közegészségügyi világrendet jelentett be, amely alapvetően globalizálja a kormányok válaszát a pandémiára? És hogy ehhez a tervhez csatlakozott az unió csúcsszerve is? S tudják, hogy – ha aláírják az egyes államok vezetői – ez azzal járhat, hogy kikerülhet a nemzetállamok kezéből annak az eldöntése például, hogy akarnak-e kötelező oltást vagy sem? S hogy ez végül oda vezethet, hogy 2024-től akár kötelező világoltást „szabadítanak rá” a Föld összes országára és lakosára, beleértve önöket és engem is?

De szólnom kell Bill Gatesről is, aki nemrég arról beszélt, hogy a koronavírusnál is sokkal súlyosabb világjárványok kialakulása várható, és erre fel kell készülni. Ő csak tudhatja, hiszen kétségtelen, hogy 2017–2018-ban kiváló és egyben félelmetes jósnak bizonyult, amikor ő és felesége arról beszéltek, hogy a globális járvány már úton van, ami a húszas években fog kitörni, és akár harmincmillió ember halálával is végződhet. Nem beszélve Tedrosz Adhanom Gebrejeszuszról, a WHO jelenlegi főigazgatójáról, aki január végén kijelentette – mielőtt még reménykedni kezdhettünk volna, hogy lassan lecseng a járvány –, hogy a pandémia még egyáltalán nincs közel a végéhez, s a legrosszabb még hátravan…

S hogy kicsoda is Guterres, Gates, Gebrejeszusz? Guterresről annyit fontos tudni, hogy Portugália szocialista miniszterelnöke volt 1995 és 2002 között, 1999 és 2005 között pedig a Szocialista Internacionálé elnöke. Meggyőződéses globalista, migrációpárti politikus, nem véletlen, hogy az ENSZ menekültügyi főbiztosaként dolgozott 2005 és 2015 között, s nevéhez fűződik annak a kinyilatkoztatása is, hogy a bevándorlást, a migrációt emberi joggá kell emelni. Nem kérdéses, hogy a globalista elitben a helye.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bill Gatest, a Microsoft alapítóját, a világ egyik leggazdagabb emberét aligha kell bemutatnom. A számítógépek világa már régen hidegen hagyja, egy ideje már „járványszakértő” vált belőle, feleségével együtt megalapította a Bill és Melinda Gates Alapítványt, amely óriási pénzekkel támogatja a WHO-t. Olyan mértékben, hogy amikor Trump döntése alapján az amerikai kormány kivonult a WHO támogatásából – azért, mert az előző amerikai elnök szerint túlságosan is a kínai lobbi irányítása alatt dolgoznak –, akkor lényegében véve a WHO legnagyobb pénzügyi támogatójává vált. Lehet, hogy ez a tény a WHO aktuális állásfoglalásait is befolyásolhatja…?

Mindenesetre Gebrejeszusz és Gates nyilatkozata egy irányba mutat. Gebrejeszusz igazán érdekes ember: ő egy erőszakos forradalmi kommunista párt vezetője volt Etiópiában, amelynek neve Tigray People Liberation Front (TPLF). A párt kiemelkedő szereplője volt az etiópiai polgárháborúnak, amely 1991-ig tartott. Az amerikai belbiztonsági minisztérium értékelése szerint a TPLF III. szintű terrorszervezetnek minősül, egy olyan párt, amelyik kemény vérontásokban vett részt. Nos, ennek a szervezetnek volt az egyik vezetője Gebrejeszusz, kormánytag lett, s végül az ENSZ szakosított szervezetének, a WHO-nak az élére került. Nyilván azért, mert sokat foglalkozott az emberéletekkel…

De van még egy fontos nevünk, ez pedig nem más, mint a 81 éves Anthony Fauci virológus, Biden egészségügyi főtanácsadója, aki, akárcsak Gebrejeszusz, Gates és Guterres, szintén januárban nyilatkozta azt, hogy korai még a világjárvány végét várni. S mondta ezt, nem fogják kitalálni, hogy hol: a Világgazdasági Fórum januári online értekezletén.

Mindez minden, csak nem megnyugtató: ezeknek az uraknak láthatóan elég erős befolyásuk van a világ sorsának alakulására, hátuk mögött még erősebb globalista szervezetekkel és intézményekkel.

Fauci egyébként szintén nagy jós, akárcsak Gates: 2017-ben teljes bizonyossággal állította, hogy Trump elnök első ciklusa idején egészen bizonyosan ki fog törni egy világjárvány. Fauci viselt dolgai eléggé elképesztőek: nemrég kiderült, hogy az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet (NIH) négymillió dollárral támogatott olyan kutatásokat a vuhani laboratóriumban, amelyek a denevérekben rejtőző koronavírusok fertőzőbbé válásához (!) vezettek, ráadásul az emberekre való áttérés lehetőségével „fűszerezve”. Emögött nem más állt, mint Antho­ny Fauci, illetve Francis Collins, a NIH vezetője, akik ezt váltig tagadták, de mára ez kitudódott. Magyarán az amerikai adófizetők pénzéből finanszíroztak emberekre veszélyes vírusokkal kapcsolatos kutatásokat.

Fauciról nemrég az is kiderült, hogy óriási befolyását kihasználva mindent megtett azért, hogy ne kerüljenek nyilvánosságra azok a dokumentumok, amelyek azt valószínűsítik, hogy a Covid–19-betegséget okozó vírus a vuhani laboratóriumból került ki (ma már az FBI is leginkább ezt a verziót fogadja el). Orosz, izraeli, amerikai, ausztrál, német és brit kutatók is arra panaszkodtak (erről egyedül a Fox News számolt be), hogy az ezzel kapcsolatos tanulmányaik megjelentetését ismeretlen erők megakadályozták. Lehet, hogy Fauci erről is tud valamit?

Nem véletlen, hogy republikánus szenátorok felvetették dr. Fauci büntetőjogi felelősségének kérdését, bíróság elé állítását javasolták. Azonban mindhiába: Fauci mindent túlél, ő egy következmények nélküli ember… Vajon miért, kik védik őt?

Mindezek alapján mondom azt, hogy a koronavírus témájában se maradjunk naivak, ha lehetséges. Ha egy több mint gyanús amerikai orvos elmozdíthatatlan és számonkérhetetlen, ha Bill Gates hivatásos jósként és virológusként léphet fel, ha egy terrorszervezet volt vezetője irányíthatja a WHO-t, ha minden alternatív véleményt a Coviddal és annak hátterével kapcsolatban módszeresen elhallgattatnak a médiumokban és a nyilvánosság előtt, akkor csak egyet tehetünk felelősségteljesen: élünk a gyanúperrel, hogy szándékosan átvernek bennünket valami átfogó globális cél érdekében.
És a hab a tortán: nemrég olvashattuk, hogy az omikron változat felfedezője, dr. Angelique Coetzee azt nyilatkozta a Die Weltnek, hogy európai kormányok arra próbálták rávenni, ne állítsa azt, hogy az omikron a Covid enyhe és kevésbé veszélyes változata, mondja azt, hogy ez is veszélyes és súlyos betegség.

Tehát: ne higgyünk el semmit bemondásra a „nagyfiúknak” meg az őket kiszolgáló „hivatalnak”. Semmit! Mindennek menjünk utána, mindent ellenőrizzünk és mindenről tudjunk meg minél többet, ugyanis túl nagy a tét ahhoz, hogy a vakon elfogadás luxusát megengedhetnénk magunknak: az életünkről van szó! Foglalkozzunk a közélettel, mert az ókori görögök azt mondták, hogy akit nem érdekel a közélet, a politika, azt úgy hívják, hogy idióta.

A szerző politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója

Borítókép: António Guterres ENSZ-főtitkár beszédet mond az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén a világszervezet New York-i székházában 2022. március 14-én (Fotó: MTI/AP/Richard Drew)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.