A Nyugat utolsó dobása

A Nyugatnak nevezett, valamikor példaképnek tekintett demokráciák megdöbbentő sebességgel száguldanak a szakadék felé.

Topolánszky Ádám
2021. 02. 12. 10:00
null
Washington, 2021. janur 18. A nemzeti grda katoni a trvnyhozs washingtoni plete, a Capitolium eltt 2021. janur 18-n. Joe Biden janur 20-i beiktatsi nnepsgt a nemzeti grda 25 ezer felfegyverzett katonja biztostja. A 78 ves Biden az Egyeslt llamok 46. elnke lesz. MTI/EPA/Pool/Rod Lamkey Fotó: Rod Lamkey Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amerikában a január 6-i, a Capitolium elleni ostromot követően a liberális demokratáknak sikerült a gyűlöletet és a patrióta oldal elleni megtorlást újabb szintre emelni. Az újonnan hatalomra jutott kormánygépezet, valamint túlerőben lévő lakájmédiájuk a propaganda és a cenzúra eszközeivel kívánják bebetonozni a liberalizmus globális térnyerését. A beszéd- és memóriazavaros új elnök azonnal munkához látott, hogy rendeleti kormányzásának alapköveit lefektesse. Természetesen ennek része a háborús retorika is. Oroszország és újabban Kína irányába nyilaz naponta.

Ennek az ideológiai ámokfutásnak az Atlanti-óceán mindkét oldalán vannak szekértolói.

Kíméletlenül nyomulnak a politikai porondon, hogy a Nyugat modern kori liberalizmusának önkényét érvényesítsék.

Egyik ismerősünk idehaza a minap kijelentette, hogy teljes nyugalommal szavazna az ördögre is, ha maga Lucifer indulna Orbánék ellen. Na, de hát ez már bekövetkezett, nem? Az őszödi böszme nemcsak indul, hanem az ellenzék vezéreként buldózer módjára tör hatalomra. Belzebub és a többi bólogató János (Jakab P., Szabó T., Fekete-Győr A., Ungár P., Tóth B., Szél B. stb.) pedig ott tolonganak körülötte a selejtes raklapokból összeeszkábált politikai porondon.

Vajon honnan ered ez a fanatikus hatalomvágy és önbizalom, amely lelkiismeret-furdalás nélkül katapultálja őket a hatalom megszerzése irányába? A válasz egyértelmű: a Nyugat modern kori ideológiai imperializmusa nyújt nekik erőt és háttértámogatást. A Nagy Újraindítás (Great Reset) pedig célokat tűz ki számukra. A politikai térkép kialakult: van egy nemzeti szuverenitást védő polgári-vidéki összefogás és vele szemben tombol egy erőszakos, Nyugatról lecsapó globalista ideo­lógiai orkán, amely szeretné kiradírozni a nemzeti függetlenséget és a különutas gondolkodást. A Nagy Újraindítás nem fantazmagória, hanem nyílt támadás az emberiség ellen, amelyet a davosi világgazdasági fórumon a Nyugat véleményformáló vezetői nyíltan propagáltak. Lényege, hogy fizikai, digitális és biológiai létezésünket szeretnék egybegyúrni. Ezt a fórumot vezető Klaus Schwab sem titkolta, amikor kijelentette: a negyedik ipari forradalom még könnyebben kezelhetővé formálja majd az emberiséget.

A fősodratú liberális nemzetközi média mind az újraindítás célkitűzéseit szolgálja. Ennek része a transzgender-propaganda, a homoszexuálisok házassága, a korlátlan illegális migráció és a közösségi média totális politikai cenzúrája.

Idehaza is folyik a bomlasztás, valamint az újraindítás tervének előkészítése és végrehajtása. A NER újraelosztási kísérleteit homokként fogják fel a gépezetben, ezért támadják a nemzeti oldal vagyonos tagjait. Szeretnék, ha kizárólag a nemzetközi milliárdosok térnyerése folytatódna.

Ha ezt megértjük, rögtön világossá válik, hogy az idehaza alkalmazott „lopnak” mantra csak figyelemelterelés. Nyilvánvalóan tudja minden tájékozott magyar állampolgár, hogy a spontán privatizáció időszakában történt a legtöbb és a legnagyobb lopás, valamint a nemzeti tulajdon elherdálása hazánkban. Ekkor lopta el ugyanis a nemzeti vagyon jelentős részét a régi kádárista elit az utódpárt asszisztálásával, amiből persze nem maradtak ki a hozzájuk dörgölőző liberálisok sem.

Lendületben vannak a hamiskártyás propagandisták az ellenzéki oldalon, akik internetes médiafölényük segítségével szítják a kötelező gyűlöletet az Orbán Viktor által vezetett kormány ellen. Szemrebbenés nélkül rágalmaznak a kormány szándékait és politikáját illetően a járványkezelés, a szociálpolitika, a gazdaságpolitika, a kultúrpolitika és minden egyéb kérdéskörében. A kérdés, hogy a józan szavazók mennyire képesek ellenállni ennek a balliberális propagandacunaminak, amit a kötelékben támadó ellenzéki rohamosztagok próbálnak az agyukba döngölni.

De nézzük a tényeket! A Fidesz-kormány példásan kezelte a pandémia okozta helyzetet mind politikai, mind gazdasági szempontból. Az oltásbeszerzés terén is a nemzeti érdeket követte. Az ellenzék pedig folyamatosan gáncsolta, nehezítette a védekezést. Arra pedig nincsenek szavak, hogy egy országgyűlési képviselő egyenesen egy hullaházban kereste az Orbán Viktor elleni bizonyítékait. Ilyen mérvű alantasság még amerikai szemmel nézve is ritka! A baloldali blokk ugyanakkor tévesen hiszi azt, hogy gyalázatos halálkampánya előrébb való, mint az ország érdekei.

Világszerte megdöbbentő, hogy a Nyugatnak nevezett, valamikor példaképnek tekintett demokráciák milyen sebességgel száguldanak a szakadék felé.

Biztos bukásról beszélünk, hiszen több ízben beigazolódott, hogy minden zsarnoki törekvés szükségszerűen elbukik a történelem forgatagában. A saját maguk által ásott verembe fognak belezuhanni, ahonnan már nem lehet kimászni. De ha ezt akarják, akkor ez fog történni. Csak nehogy minket is magukkal rántsanak.

Az ateista Békés Gáspár (Karácsony Gergely azóta kirúgott városházi alkalmazottja) nemrég a keresztelést szerette volna betiltatni egy bigott eszmefuttatásában, amelynek kapcsán Varga Judit igazságügyi miniszter kiválóan összefoglalta a Nyugat ámokfutásával kapcsolatos helyzetet. „Aggodalommal tapasztalhatjuk a liberális nyílt társadalom előretörését, ami abban érdekelt, hogy elpusztítson minden közösségi értéket, és helyette az egocentrizmust, az önmegvalósítást és a fogyasztást tegye meg világunk alapkövének. De a történelem sokszor bebizonyította már, hogy az inga kileng. Minden hatást ellenhatás követ. Ne féljünk tehát, mi, akik hiszünk abban, hogy az élet több puszta létezésnél. Ne féljünk tehát akkor sem, amikor a keresztelés ellen agitálnak. Hamarosan húsvét lesz!”

Joe Biden Amerikája mostantól Antony Blinken aktivizmusával egyre intenzívebben beleszól majd a szuverén országok belügyeibe.

Emlékszünk a nagy felháborodásra, hogy állítólag Oroszország „beavatkozott” az amerikai választásokba négy évvel ezelőtt? (Ez a mai napig nem bizonyított.) Azonban most, hogy a demokraták nyertek, egy szót sem hallunk erről. Viszont Amerika több ízben bizonyíthatóan beavatkozott más országok választási küzdelmeibe. Konkrétan Iránban 1953-ban, Guatemalában 1954-ben, Kongóban az 1960-as években. A hidegháború részeként számos katonai konfliktusban vett részt, azt követően pedig puha módszerekkel, kémkedéssel, propagandával mélyen beágyazta magát a politikai térbe Ukrajnában és Grúziában, csak hogy két további konkrét példát említsünk. És afelől ne legyenek kétségeink, hogy a Biden-kormányzat minden eszközt felhasznál majd, hogy Magyarországon is az általuk preferált oldal nyerjen. Emiatt is nevezem a Nyugatot és az amerikai demokratákat kétarcúnak. Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek.

Míg Amerika intenzíven megosztott a faji, kulturális, morális, vallási és szociális kérdések kezelésében, álszent módon azt kürtöli világgá, hogy minden országnak az univerzálisan elfogadott „liberális demokrata” értékek mentén kell felépítenie a társadalmi berendezkedését. Ez körülbelül olyan, mint amikor Jack Nicholson a Száll a kakukk fészkére című filmben meg akarja győzni a kint lévőket arról, hogy mi a normalitás. Ez a kifacsart logika Havas „tanár úr” próbálkozásaira emlékeztet, aki immár két alkalommal boncolgatta írásaimat saját készítésű videóportálján. De Havas „tanár úr” nincs egyedül: egy bolond százat csinál.

A minap tábornokok Mianmarban (Burmában) eltávolították a polgári kormányt, és teljes katonai diktatúrát vezettek be. Az új amerikai külügyi vezetés csakúgy, mint Alekszej Navalnij kapcsán, ismét kötelességének érezte, hogy elítélje és kritizálja az eseményeket. De hát mi köze van Amerikának egy tízezer mérföldre lévő ázsiai ország belügyeihez, miközben drótkerítéses támfalakkal körülvéve, húszezer katona jelenlétében iktatta be saját elnökét alig négy hete, aki igencsak kétes körülmények közepette került hatalomra?

Amerika mint mintademokrácia leszerepelt. A polgárháború szélére sodorta önmagát a demokraták görcsös hatalomátvételi kísérletei közepette a tavalyi választási küzdelem során. Amennyiben a Biden-adminisztráció folytatja az ideológiai-imperialista roncsderbit, és a világgazdasági fórum újabb és újabb eszement emberkísérletekkel próbálja manipulálni a világot, akkor ez a szétforgácsolt világ hamarosan a harmadik világháború szélén találhatja magát.

A szerző volt amerikai köztisztviselő, publicista

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.