A rasszista Bíró álbocsánatkérése

Azt a hazugságot sulykolja a baloldal és sajtója, hogy Bíró László bocsánatot kért.

2020. 09. 30. 16:14
bíró lászló
A baloldalnak valójában kapóra jöhetett Bíró László rasszizmusa.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt sulykolja a baloldal és sajtója, hogy Bíró László szerencsi összbaloldali képviselőjelölt bocsánatot kért, amiért gusztustalan antiszemita, rasszista kijelentéseket tett. Mielőtt sikerülne ezt a valótlanságot elhitetniük szélesebb körben, nem árt tisztázni: nem hangzott el valódi bocsánatkérés, de még csak le sem íródott.

Legutóbb az ATV stúdiójában már olyan benyomása lehetett bárkinek, hogy glóriát kér a feje fölé, amiért erőt vett magán és bocsánatot kért vállalhatatlan szavaiért. Nem számoltuk, de mintegy féltucatszor utalt vissza rá, hogy ő bocsánatot kért. Ezt a nagy lélekre valló önkorlátozást értékelhette Karácsony Gergely főpolgármester, amikor a minap videóbeszédben dicsérte eredetileg jobbikos politikustársát. A Párbeszéd nevű molekulapárt társelnökeként úgy dicsőítette a nácigyanús Bírót: „van egy fontos erénye: mégpedig az, hogy tud bocsánatot kérni. És ez nekünk baloldaliaknak egy fontos erény”.

Na mármost ezzel az a bibi, hogy fentiekkel szemben még az említett tévébeszélgetésen sem ragadta meg az alkalmat Bíró, hogy bocsánatot kérjen a zsidóságtól. Mindig csak utalt arra a bizonyos bocsánatkérésre. De élőszóban egyszer sem tette meg. Pedig az őt faggató műsorvezetőnő indirekt módon felajánlotta neki ezt a lehetőséget. Egyszer mintha neki is futott volna egy „Ezúton is…” kezdetű mondattal, de aztán észbe kapott és másként folytatta.

Hát akkor nézzük az ominózus Facebook-bejegyzést. Azt írta: „A bűnömért bocsánatot kérek mindazoktól, akiket megbántottam.” Vagyis nem a letetűcsúszdásozott zsidóságtól kért bocsánatot, csak azoktól, akiket esetleg megbántottak a szavai. Ugyanitt szalonképtelen szövegéről eufemizálva úgy beszél: „hibát követtem el”. Tehát nem is egyértelműen bűnnek, csupán hibának minősíti penetráns megnyilatkozásait. Mindent összevetve dupla fenekű ez a bocsánatkérésszerűség. Amúgy miért csak a közösségi oldalán tett rá kísérletet? Bármikor bagatellizálhatja, ha kérdőre vonják hasonszőrű szélsőjobbos haverjai, amiért behajolt. Azt mondhatja: ugyan, az csak egy bejegyzés volt, még a zsidó szót sem írtam le, nemhogy bocsánatot kértem volna tőlük. És igaz is: az, hogy „zsidó” tényleg még csak nem is szerepel az állítólagos bocsánatkérő írásban. Hogy lehet bocsánatot kérni olyanoktól, akiket még csak meg sem nevez valaki?

Úgyhogy Karácsony eléggé elhamarkodta Bíró hozsannázását. Főként, hogy egy olyan zsidózó figurát állított be példaképként, aki éppen a budapestieket sértette vérig a nettó náci judapestezéssel. Azokat a fővárosiakat, akiket a főpolgármesternek inkább védenie kellene az olyan alakoktól, mint az ellenzéki, általa felmagasztalt szerencsi jelölt. A judapestezést pedig vissza kellett volna utasítania a budapestiek nevében.

Nem először támogat antiszemita politikust Karácsony. Emlékezetes, amikor Gyöngyösi Márton jobbikos képviselőnek a harmincas évek Németországát idéző zsidólistázási elgondolásáról nyilatkozta a Hír TV-ben, hogy az nem nácizmus. Most ezt az antiszemita vonalat vitte tovább, amikor kiállt zsidózó képviselőjelöltjük mellett. Nem lehet, hogy éppen amiatt, mert ő maga is hasonlóan antiszemita, mint Bíró László?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.