Oktatási szünetet rendeltek el több hazai egyetemen

Keddtől oktatási szünetet rendelt el a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) a rektor, ahol jövő hétfőn kezdődik az online oktatás, és szerdától szünet lesz a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) is.

Forrás: VG.HU2020. 11. 10. 12:44
null
Koltay András rektor, NKE. Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keddtől oktatási szünetet rendelt el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora erre a hétre, hogy felkészüljenek a jövő hétfőn kezdődő online oktatásra. Szerdától szünet lesz a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) is. Koltay András, az NKE rektora hétfőn az egyetem honlapján videóüzenetben számolt be intézményük járványügyi intézkedéseiről.

Kifejtette: hétfőtől online rendszerben folytatódik az órarend szerinti oktatás. A rektor a munkatársaktól azt kérte: segítsék az átállást – írja a vg.hu.

Ugyanakkor hangsúlyozta: a tavaszi időszak, valamint a nyári felkészülés nyomán az intézmény informatikai infrastrukturális szempontból kész az online oktatás bevezetésére.

Ezzel együtt azt mondta: nem lesz zökkenőmentes a folyamat; a jövő héten kiküszöbölik majd az esetleges „gyermekbetegségeket”.

Koltay András az NKE kollégistáit arra kérte, térjenek haza. Elmondta ugyanakkor, hogy ha a szabályozás lehetőséget ad méltányossági okból a maradásra, azt – a tavaszi időszakhoz hasonlóan – lehetővé teszik.

Azt is kiemelte, hogy a rendőrtiszti és a hadtudományi kar hallgatóira különleges jogrend idején speciális szabályok vonatkoznak. Ezért a két kar hallgatóit arra kérte, hogy a kari vezetőktől tájékozódjanak. Koltay András kitért arra is, hogy az egyetemen rendezvénystopot hirdettek, csak online lehet rendezvényeket tartani. Az NKE rektora azt is elmondta, hogy a vizsgaidőszakra speciális szabályokat alkotnak majd. Koltay András pénteken tesz javaslatot arra, hogy online is lehessen majd vizsgázni.

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) Rovó László rektor a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében szerdától szombatig rektori szünetet rendelt el – olvasható a felsőoktatási intézmény honlapján hétfőn közölt határozatban.

A rektor és Fendler Judit kancellár által jegyzett közös döntés alapján a magyar állampolgárságú hallgatóknak vasárnapig kell kiköltözniük a kollégiumokból. A külföldi állampolgárságú hallgatók részére a kollégiumi lakhatást az SZTE továbbra is biztosítja.

A teljes cikket elolvashatja a Világgazdaság oldalán.

Korábban megírtuk: Orbán Viktor szerint Csökkentenünk kell a megbetegedések számát, ugyanis az orvosaink, ápolóink nem tudnak megbirkózni a rájuk nehezedő teherrel.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.