Rekordáron kelt el Roger Federer Wilson teniszütője

Eddig, 2007 óta Fred Perry ütője „tartotta” a rekordot ebben a kategóriában – írja a vg.hu.

Forrás: vg.hu2020. 11. 11. 16:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordáron, 55 ezer dollárért (16,7 millió forint) kelt el az a teniszütő, amellyel a 2011-es – vesztes – Roland Garros-döntőben játszott. A piros-fehér színű Wilson Six One Tour modellre a Goldin Auctions online aukcióján lehetett licitálni.

A 2011-es döntő legerősebb pillanatai:

A nyertes összeg a legnagyobb, amelyet valaha férfi játékos ütőjéért adtak árverés keretében – írja az insidethegames.biz.

Eddig, 2007 óta Fred Perry ütője „tartotta” a rekordot ebben a kategóriában, egy gyűjtő 32 ezer dollárt áldozott azért a fakeretes sportszerért, amelyet a legendás brit játékos 1934-ben, első wimbledoni győzelme során használt. A legtöbbet ugyanakkor – 125 ezret – azért az ütőért adták, amellyel minden idők egyik legjobb női játékosa, az amerikai Billie Jean King játszott, amikor 1973-ban, egy bemutató mérkőzésen megverte a volt férfi világelső Bobby Riggst Houstonban.

A teljes cikk ITT olvasható.

Balázs Attila és Roger Federer is visszaesett

Mindkét top 100-as magyar férfi játékos három helyet rontott, így Fucsovics Márton az 55., Balázs Attila pedig a 92. a férfi teniszezők hétfőn kiadott, legfrissebb világranglistáján. A nőknél egy pozíciót veszítve a 114.

Fucsovics ezen a héten Szófiában szerepel, első fordulós ellenfele, az olasz Jannik Sinner 44. az ATP aktuális rangsorában.

A közvetlen élcsoportban annyi változás történt, hogy a párizsi tornán győztes orosz Danyiil Medvegyev helyet cserélt Roger Federerrel, így előbbi most a negyedik, utóbbi pedig az ötödik. A ranglistát továbbra is a szerb Novak Djokovics vezeti a spanyol és az osztrák Dominic Thiem előtt.

Nadal megszakítás nélkül 790. hete tagja a top 10-nek, s ezzel megdöntötte Jimmy Connors rekordját. A hússzoros Grand Slam-győztes mallorcai teniszező először 18 évesen, 2005 áprilisában tört be a közvetlen élcsoportba, s azóta sem volt a tizediknél rosszabb helyen.

A legendás amerikai játékos, Connors a rangsor bevezetésétől kezdve, azaz 1973. augusztus 23-tól 1988. szeptember 25-ig, tehát 789 hétig állt a legjobb tíz között.

Összesítésben egyébként Federer vezet, aki összesen 921 hetet töltött a top 10-ben, őt Connors (816), Nadal (790), Andre Agassi (747) és Ivan Lendl (671) követi. A mostani világelső Djokovics jelenleg a hatodik 656 héttel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.