Százezrek tódultak az utcákra országszerte

Balul sült el a kijárási tilalom kihirdetése.

2020. 04. 16. 18:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törökországban még a belügyminiszter, Süleyman Soylu is lemondásra kényszerült, a kijárási tilalom balul elsült kihirdetése miatt. A tárcavezető – akinek lemondását az elnök végül nem fogadta el – ugyanis múlt péntek este tájékoztatta a lakosságot a több nagyvárosban bevezetendő rendkívül szigorú korlátozásokról, mire országszerte százezrek tódultak az utcára és rohamozták meg a boltokat.

„A kijárási tilalmat 21:30 körül hirdették ki, de én nem éreztem szükségesnek, hogy azonnal vásárolni siessek. Már csak azért sem, mert a szigorú tilalom csak két napra vonatkozott. És az országban alapvető árucikkekben egyébként sincs hiány” – meséli, hogy élte meg a káoszba fulladt estét Isztambulban Halil Dinç.

A 41 esztendős török férfi egyébként elégedett a kormány eddigi intézkedéseivel, különösen amiket a veszélyeztetett korosztály érdekében hoztak. Törökországban az elsők között a 65 éven felüliek mozgását korlátozták, ellátásukat államilag és önkéntes alapon szervezték meg. „Engem inkább az zavar a legjobban, hogy országszerte pánikhangulat uralkodik” – panaszolja, miközben az országban 70 ezer felé közelít a fertőzöttek száma.

„Én nem is a vírustól, hanem a gazdasági következményektől félek a legjobban. Éppen ezért bízom benne, hogy minél hamarabb lépnek fel a járvány ellen, gazdaságilag is annál könnyebben tudunk majd kijönni a válságból” – tekint bizakodóan a jövőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.